Rôzne

Zaujímavé podujatie v arboréte na záver prázdnin: Deti, zasaďte si svoj strom!

Záver letných prázdnin sa nezadržateľne blíži. V Arboréte Mlyňany sa budú môcť deti s voľnými dňami rozlúčiť zaujímavým spôsobom.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé podujatie v arboréte na záver prázdnin: Deti, zasaďte si svoj strom!
Zdroj: TASR

Občianske združenie „Priateľ Arboréta Mlyňany“, Arborétum Mlyňany SAV, Múzeum Jána Thaina v Nových Zámkoch a Lesy SR si na záver letných prázdnin pripravili pre všetky deti zaujímavú akciu pod názvom „Zasaď si svoj strom“ . Uskutoční sa v priestoroch Arboréta Mlyňany v utorok 29. augusta od 9:00 do 15:00 hodiny. Pre všetky zúčastnené deti budú pripravené zaujímavé tvorivé dielne. To však nie je všetko.

„Prvých 200 detí, ktoré prídu do Arboréta Mlyňany si budú môcť zasadiť sadeničku stromčeka a vziať si ju domov,“ informuje arborétum.

Rodičia s deťmi si budú môcť samozrejme užiť i všetky letné krásy arboréta. Okrem toho bude pripravená zaujímavá výstava „2017 rok ochrany lesa na Slovensku“ a premietanie videofilmov v kaštieli arboréta – „Krajina bez tieňa“ a „Lesy alebo holiny“.

Vždyzelený park neďaleko nášho mesta je otvorený počas celého roka, najvyhľadávanejším však je práve v jarných a letných mesiacoch, v čase kvitnutia stoviek rastlín a stromov. Arborétum sa rozkladá na ploche 67 hektárov. V súčasnosti je rozdelené na Ambrózyho semper vireo (vždyzelený) park, plochy východoázijskej, severoamerickej, kórejskej dendroflóry a plochu autochtónnej dendroflóry Slovenska. Súčasťou arboréta je rozárium. Návštevníci môžu v arboréte absolvovať niekoľko trás, najdlhšia z nich meria 4,5 kilometra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM