Krimi

Zaujímavé čísla z mestskej polície: Za čo sme vlani platili pokuty najčastejšie?

Asi väčšina z nás už v živote dostala nejakú tú pokutu. Minulý rok ju v uliciach Zlatých Moraviec obchytilo hneď niekoľko ľudí. Za čo ju dávali policajti najčastejšie?

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé čísla z mestskej polície: Za čo sme vlani platili pokuty najčastejšie?
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Zlatomoraveckí mestskí policajti zverejnili svoju správu o činnosti za rok 2016. Dozvedáme sa z nej mnoho zaujímavých informácií ohľadne priestupkov, ktoré sa stali v našom meste.

Vyzbieralo sa viac peňazí

„V roku 2016 mestská polícia riešila 712 priestupkov z tohto počtu 543 v blokovom konaní na celkovú sumu 7 100 eur,“ uvádza sa v správe mestskej polície. Pre porovnanie, v roku 2015 zaevidovali 678 priestupkov z tohto počtu 534 v blokovom konaní na celkovú sumu 6 780 eur.

Najčastejšie opakujúcim sa druhom priestupku v Zlatých Moravciach bolo vlani podľa zverejnenej správy porušenie zákazu vjazdu. Zlatomoraveckí mestskí policajti ho zaevidovali až 163-krát. Nasledovalo státie v križovatke, zaznamenaných bolo 118 prípadov. Tretím najčastejším priestupkom bolo porušenie zákazu zastavenia. Celkovo ho zaevidovali 70-krát.

Pokutu dostali i ľudia zo zahraničia

Zaujímavosťou je, že mestská polícia vlani neudeľovala pokuty len pre miestnych, zopár sa ich ušlo aj pre ľudí zo zahraničia. Z celkového počtu 712 zaznamenaných priestupkov bolo 80 spáchaných obyvateľmi zahraničia. Z tohto počtu sa 67 priestupkov riešilo pokutou, za čo sa vyzbieralo 940 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM