Peter Klimant Samospráva

Zašpinené chodníky od ovocných stromov: Kto je povinný to upratovať?

Od vtedy čo do Zlatých Moraviec dorazilo leto, uplynul už nejaký ten piatok. S týmto ročným obdobím je spojené i dozrievanie plodov na ovocných stromoch. Tie nájdeme v meste rásť i popri viacerých chodníkoch. A tu vzniká problém, na ktorý nás upozornili niektorí Zlatomoravčania.

Ilustračný obrázok k článku Zašpinené chodníky od ovocných stromov: Kto je povinný to upratovať?
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Podľa ľudí z mesta padajú plody zo stromov často krát priamo na chodníky a tie sú potom od nich celé umazané. „Minule som po tom nechtiac prešiel, celé topánky som od toho mal a pekne som si zasvinil byť. Je to na viacerých miestach v Moravciach a stále to nikto neodpratal, “ sťažuje sa Tomáš (38).

Podľa hovorkyne mesta Márie Vozárovej majú chodníky na starosti Technické služby mesta, ktoré sa majú starať aj o ich čistotu. Pokiaľ sa však zašpinený chodník nachádza pred vašim domom alebo činžiakom, za jeho čistotu už nezodpovedajú Technické služby mesta.

„Závady v schodnosti chodníkov priľahlých k nehnuteľnosti – napríklad k rodinnému domu, ktorý sa nachádza v súvisle zastavanom území a hraničí s cestou alebo miestnou komunikáciou, sú povinní bez prieťahov odstraňovať vlastníci, správcovia alebo užívatelia týchto nehnuteľností,“ povedala Vozárová.

Pokiaľ teda v meste narazíte na takto zašpinený chodník, môžete kontaktovať Technické služby mesta, ktoré sa o problém postarajú. Ak je však bordel na chodníku pred vašim činžiakom alebo domom, musíte to riešiť buď vy, prípadne správca priľahlej nehnuteľnosti.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM