Peter Klimant Futbal

Zaslúžená deľba bodov: Zlaté Moravce remizovali s Podbrezovou

Futbalisti Zlatých Moraviec odohrali zápas šestnásteho kola jesennej časti Fortuna ligy 2015/2016. Ich súperom bola Podbrezová.

Ilustračný obrázok k článku Zaslúžená deľba bodov: Zlaté Moravce remizovali s Podbrezovou
Foto: Rastislav Búgel

Železiari po predchádzajúcom presvedčivom víťazstvo doma proti Skalici túžili v Zelpo aréne opäť naplno zabodovať a výraznejšie sa oddeliť od spodku tabuľky. Nemali to však jednoduché, v predchádzajúcich vzájomných zápasoch nikdy nezvíťazili, a tak ich súboj s tabuľkovo príbuznými Moravcami sprevádzala aj značná dávka napätia. Domáci začali s väčšou porciou ofenzívy, so zjavnou snahou otvoriť rýchlo skóre. A aj sa im to podarilo, už v 4. min si na kolmú nahrávku krásne nabehol najproduktívnejší v tíme Gál Andrezly a prekonal brankára Raniloviča. Vydarený úvod domácich povzbudil, hostia boli v v útoku neškodní a viac sa, aj z prinútenia, sústredili na bránenie.

Strelecké šťastie skúsili nepresne z domácich Kochan i Podio a v 14. min mohol zblízka Gál Andrezly skóre tiež navýšiť, keby lopta trafila bránku. Hostia po strele Orávika ohrozili Kuciaka v domácej bránke až v 16. min, onedlho ukázal svoju rýchlosť aj Tawamba, no bezvýsledne. V 31. min Kochan po spolupráci s Rendlom prekonal aj brankára, len škoda, že s nedôrazným pokusom. Brankár Kuciak vydarene zareagoval v 39. min na hlavičku Tawambu, viac si však na druhej strane zaslúžili gól železiari po uletenej strele Vaščáka nad bránku.

Po zmene strán Vajda v 48. min aj vsietil, gólu však zabránil predchádzajúci faul na brankára. Neustále sa čakalo na útočné vzplanutie hostí, nepresnosť, nerozhodnosť im spočiatku pristrihla krídla, no aj oni sa napokon v 54. min dočkali. Presnou hlavičkou vyrovnal De Souza napriek tomu, že Kuciak loptu pohladil, a domácich dokonale schladil. Dostávali sa častejšie do problémov a v 62. min mali aj obrovské šťastie, keď im okrem brvna pomohol ofsajd. V 74. min uplatnil Tawamba svoju dravosť, nezastavili ho ani traja obrancovia, ani Kuciak a loptu dopravil do siete. Šancu vyrovnať spálil v 87. min Vaščák, jeho hlavičku Ranilovič zlikvidoval, no o dve minúty neskôr už kapituloval po hlavičke Vajdu a skóre sa zastavilo na zaslúženej deľbe bodov.

ŽP Šport Podbrezová – ViOn Zl. Moravce 2:2 (1:0)

Góly: 4. Gál Andrezly, 89. Vajda – 54. De Souza, 74. Tawamba. Rozhodca Pavlík, ŽK: Podio – Kupec, Tawamba, Ranilovič, 1003 divákov

Zostavy:

  • ŽP Šport Podbrezová: Kuciak – Migaľa, Kupčík, Vajda, Andrič – Szöke – Vaščák, Kochan, Podio, Gál Andrezly – Rendla (72. J. Pančík)
  • ViOn Zlaté Moravce: Ranilovič – Majkič, Burič, De Souza, Tipurič – Krznarič – Orávik, Školník (79. Cebara), Kupec, Glavaš (90. Mance) – Tawamba

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM