Samospráva

Zasadnutia zastupiteľstva s novinkou: Občania môžu komentovať body rokovania

Občania Zlatých Moraviec získali novú právomoc. Poslanci im umožnili zapájať sa do jednotlivých bodov rokovaní Mestsksého zastupiteľstva.

Ilustračný obrázok k článku Zasadnutia zastupiteľstva s novinkou: Občania môžu komentovať body rokovania
Zdroj: Dnes24.sk

Počas zasadnutí Mestského zastupiteľstva mali občania do nedávna možnosť vyjadriť sa len v úvode rokovania, v bode vystúpenie občanov. Podľa nového rokovacieho poriadku sa však v súčasnosti môžu vyjadrovať už ku všetkým bodom rokovania, a to bez toho, aby si pýtali povolenie od poslancov, ktorí o ich možnosti vystúpiť mimo bodu vystúpenia občanov rozhodovali v hlasovaní priamo počas zasadnutia.

„Keď sa chcú vyjadriť ku konkrétnym bodom, stačí, ak sa vopred nahlásia buď elektronicky alebo telefonicky na mestskom úrade,“ uviedol viceprimátor Marek Holub. Ak tak urobia, môžu počas rokovania vystúpiť po rozprave poslancov a pred hlasovaním o konkrétnom bode.

„Právo vystúpenia po rozprave určite uvítajú obyvatelia, ktorých sa konkrétne body týkajú najčastejšie, sú to odpredaje pozemkov, ktoré sú priľahlé k ich záhradám alebo odpredaje pozemkov, ktoré majú v dlhodobom prenájme. Sme len druhou samosprávou, ktorá niečo podobné umožnila,“ vyjadril sa poslanec Michal Cimmermann.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM