Peter Štrbo Rôzne

Začína sa rok zajaca, jedno z najšťastnejších znamení

Tradičný čínsky kalendár priraďuje ku každému lunárnemu roku jedno z dvanástich zvierat, ktoré potom určuje celkovú povahu roka, ako aj ľudí, ktorí sa v ňom narodia.

V Číne sa začína rok zajaca. O polnoci miestneho času sa totiž končí predchádzajúci lunárny rok, ktorý bol podľa tradičného horoskopu obdobím tigra. Rok 2011 by tak mal byť pomerne pozitívny, pretože zajac je považovaný za jedno z najšťastnejších znamení. Ľudia, ktorý sa v jeho roku narodia, sú známi svojou láskavosťou, spoľahlivosťou, oddanosťou a zmyslom pre detail, ale aj precitlivenosťou a tajnostkárstvom.

Nemajú radi agresívne prostredie a pomerne zle tiež znášajú, ak ich do niečoho nútia nasilu. Keďže zajac je známy aj svojimi milostnými vzťahmi, očakáva sa tento rok napríklad aj viac sexuálnych škandálov. K známym osobnostiam narodeným v znamení zajaca patria americký herecký pár Angelina Jolie a Brad Pitt, herec Johnny Depp, speváčka Whitney Houston, spevák Frank Sinatra či známy vedec Albert Einstein. Zajac je štvrtým zvieraťom cyklu, pričom vo vietnamskej obdobe kalendára je namiesto neho mačka, čiže obdobie od 3. februára 2011 do 22. januára 2012 bude podľa Vietnamcov rokom mačky.

Tradičný čínsky kalendár priraďuje ku každému lunárnemu roku jedno z dvanástich zvierat, ktoré potom určuje celkovú povahu roka, ako aj ľudí, ktorí sa v ňom narodia. Každý rok sa po celej krajine konajú niekoľkodňové oslavy, ktoré sprevádzajú malé i veľké ohňostroje. Tie by mali odohnať zlých duchov a prilákať do príbytkov bohov bohatstva. Keďže ide o rodinný sviatok, mnoho Číňanov pri tejto príležitosti cestuje domov z celého sveta. Informácie uverejnila agentúra Reuters a webová stránka www.gotohoroscope.com.

WEBNOVINY

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM