Peter Klimant Futbal

Z pôvodného kádra zostalo len 5 hráčov: ViOn vstupuje do novej sezóny s poriadnymi zmenami

Zlatomoravecký futbalový klub FC ViOn vstupuje do novej fortunaligovej sezóny 2015/2016 s poriadne veľkými zmenami v kádri i realizačnom tíme. Tieto mená pribudli a títo hráči naopak odišli...

Ilustračný obrázok k článku Z pôvodného kádra zostalo len 5 hráčov: ViOn vstupuje do novej sezóny s poriadnymi zmenami
Zdroj: TASR

Futbalový klub ViOn Zlaté Moravce prešiel pred nasledujúcou sezónou množstvom zásadných zmien v kádri i realizačnom tíme. Jeho majiteľ Viliam Ondrejka verí, že nový vietor prispeje k zlepšeniu 10. miesta z uplynulého ročníka Fortuna ligy, pričom za hlavný cieľ si dal hrať atraktívny futbal, ktorý pritiahne na štadión divákov.

„Dnes začíname novú sezónu a zároveň aj novú etapu v našom klube. V kabíne nastali obrovské zmeny, dúfam, že to bude na prospech veci. Spolu s partnerom pánom Dušanom Djuričom pokračujeme v našej spolupráci aj po skončenej sezóne. Ciele sú jasné, chceme hrať taký futbal, aby sme pritiahli čo najviac divákov na náš štadión. Pevne verím, že sa nám to bude dariť lepšie ako v uplynulej sezóne,“ povedal Ondrejka.

Ostali len piati

Okrem už hotových prestupov má ViOn v čakačke ešte štvoricu hráčov. „Ešte nie sú zaregistrovaní hráči z líbyjského klubu Al Ahzi, pretože tamojší futbalový zväz je momentálne nefunkčný. Jedná sa o Markueza da Souzu, Danijela Majkiča, Marka Perešiča a Leandra Tawambu,“ dodal majiteľ klubu.

Po konci uplynulej sezóny nastal prievan v kabíne. Z pôvodného kádra zostalo iba päť futbalistov a do klubu pribudla početná enkláva hráčov z Balkánu. Zásadná zmena nastala aj na trénerskom poste. Tandem B. Mráz, M. Ondrejka vystriedal triumvirát v zložení hlavný tréner Milko Djurovski a asistenti Jozef Pavlík s Liborom Fašiangom. Manažérom klubu je slovinský svetobežník Dušan Djurič.

„Táto sezóna nebude taká, ako tá uplynulá. Chceli by sme byť konkurencieschopní, aby sme hrali za tromi najlepšími mužstvami ligy. Preto sme urobili veľké zmeny v kádri aj realizačnom tíme. Doteraz bol klub na veľmi dobrej úrovni, ale chceme ho posunúť ešte vyššie. Priniesli sme množstvo zahraničných hráčov, pretože si myslím, že najlepší slovenskí hráči hrajú v špičkových mužstvách Fortuna ligy. Pracujeme aj s Požitavskou futbalovou akadémiou, kde očakávame, že perspektívni hráči vstúpia časom aj do ligy. Naša spolupráca s pánom Ondrejkom je na viac rokov a mojím snom je objaviť sa časom aj na európskej scéne. Podmienky máme zabezpečené nadštandardné, preto sme optimisti,“ uviedol Djurič.

Príprava bola bohatá

Hráči ViOn-u absolvovali počas letnej prípravy dvanásťdňové sústredenie v slovinskom vysokohorskom stredisku v meste Rogla v Júlskych Alpách. Zvyšok prebehol v domácich podmienkach. Zlatomoravčania odohrali osem prípravných stretnutí s bilanciou 6–1–1 a priaznivým skóre 25:4. Najlepšími strelcami boli Leandro Tawamba a Martin Glavaš zo štyrmi gólmi.

„Všetko je pre mňa nové, noví hráči, nový realizačný tím. Zatiaľ som spokojný s celou prípravou aj jej priebehom. Chceme ísť od zápasu k zápasu, už sa tešíme na úvodné kolo ligy, keď privítame Slovan Bratislava. Verím, že so stúpajúcou kvalitou hry prídu aj adekvátne výsledky. Sám som zvedavý, ako budeme napredovať. Ambície klubu sa snažím preniesť aj na hráčov. Chcem, aby sme hrali ofenzívny futbal, zápasy nám ukážu všetko,“ povedal tréner Djurovski.

Na štart novej sezóny ligy sa tešia aj hráči. „Sme pripravení, sme radi, že liga sa už začína. Tešíme sa na nedeľu, kedy privítame Slovan. Všetko sa ukáže v zápasoch,“ dodal kapitán Pavol Kováč.

Prehľad zmien v kádri ViOnu

Odišli: Patrik Pavlenda, Martin Chren, Martin Vrablec, Márius Charizopulos, Peter Mazan, Andrejs Kirilins, Kamil Karaš, Július Szoke, Martin Juhar, Tomáš Mikinič, Patrik Sabo, Karol Pavelka.

Prišli:

  • brankár: Marko Ranilovič;
  • obrancovia: Ivan Mršič, Mário Burič, Lamin Samateh;
  • stredopoliari: Stefan Milojevič, Josip Krznarič, Denis Bochl, Jozef Rejdovian, Šimon Kupec, Martin Glavaš, Dejan Školnik, Farras Bamba
  • útočníci: Patrik Klačan, Róbert Perič-Komšič
  • Štvorica hráčov z Líbie je vo ViOn-e a čaká na povolenie k prestupu.

Realizačný tím: Milko Djurovski – hlavný tréner, Jozef Pavlík, Libor Fašiang – asistenti, Mudr. Jozef Mada – lekár, Vladimír Červený – vedúci mužstva, Andraško Ján, František Ondrejka – maséri.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM