Kultúra

Výtvarná súťaž Region Art: Na vernisáži uvidíme aj práce autorov z nášho okresu

Súťaž Region Art zavŕši vernisáž a vyhodnotenie výtvarných prác neprofesionálnych umelcov. Medzi nimi budú i autori z okresu Zlaté Moravce.

Ilustračný obrázok k článku Výtvarná súťaž Region Art: Na vernisáži uvidíme aj práce autorov z nášho okresu
Zdroj: Dnes24.sk

Vernisážou a vyhodnotením bude 15. februára v Krajskom osvetovom stredisku (KOS) v Nitre zavŕšená regionálna súťaž neprofesionálnej výtvarnej tvorby Region Art 2018. Práce zúčastnených autorov budú súčasťou výstavy, ktorá v KOS potrvá do 28. februára.

V deň slávnostného otvorenia výstavy sa bude konať aj rozborový seminár a individuálne konzultácie s členmi odbornej poroty. Ako informovali organizátori z KOS, celkovo bolo tento rok do súťaže prihlásených 148 diel od 44 autorov z okresov Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce. Z nich porota vybrala kolekciu diel na výstavu, na ocenenie a postup do krajského kola súťaže.

Region Art je postupová súťaž a výstava neprofesionálnej výtvarnej tvorby. Určená je mládeži od 15 rokov a dospelým. „Jej hlavným cieľom je nadobúdanie vedomostí, rozvíjanie zručností a umelecký i odborný rast jednotlivcov prostredníctvom poznávania, realizácie a prezentácie umeleckej tvorby v oblasti neprofesionálnej výtvarnej tvorby,“ uvádza sa v propozíciách súťaže.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM