Kultúra

Výstava v múzeu: Cez fotografie uvidíme krásu slovenských národných parkov

Novinka v Mestskom múzeu. Krásu prírody národných parkov, jaskýň, vzácnych chránených rastlín a živočíchov predstaví výstava Národné parky, Biodiverzita Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Výstava v múzeu: Cez fotografie uvidíme krásu slovenských národných parkov
Zdroj: TASR

Výstava Národné parky Slovenska, Biodiverzita Slovenska, bude v Mestskom múzeu otvorená od 25.marca do 14. mája 2019. Ako uviedlo vedenie múzea, výstava ponúka jedinečnú možnosť nahliadnuť prostredníctvom fotografií na krásy našich národných parkov, chránených rastlín, živočíchov, či tajomných jaskýň.

„Slovensko je jednou z krajín, ktorá sa môže pochváliť neopísateľnou nádherou prírody. Ročne priláka množstvo turistov, ktorí sú očarení jej krásou a po návšteve si odnášajú so sebou nezabudnuteľné spomienky. Ale vzhliadnuť vzácne rastliny a živočíchy obývajúce rôzne biotopy či tajomné jaskyne, nie je dopriate každému. Umožní to však výstava Národné parky, Biodiverzita Slovenska, ktorá v Mestskom múzeu v Zlatých Moravciach potrvá do 14. mája,“ uviedlo vedenie múzea.

Ako ďalej uviedla, vzácne fotografie vystavené v múzeu boli prvýkrát prezentované v sídle Európskej komisie v Bruseli. „Štátna ochrana prírody Slovenskej republiky ich pripravila v spolupráci s Ministerstvom životného prostredia s cieľom prezentovať ochranu prírody, podčiarknuť dôležitosť chránených území a zohľadňovať nároky na ochranu biodiverzity, ktorá je globálnym problémom,“ dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM