Veronika Kalinová Samospráva

Výpoveď z nájmu: Záhradnícke služby ešte neodovzdali priestory, mesto čaká...

Mestskému podniku Záhradnícke služby už uplynula trojmesačná výpovedná lehota z nájmu. Zisťovali sme, či už vedenie mestského podniku odovzdalo priestory, z ktorých dostalo výpoveď.

Ilustračný obrázok k článku Výpoveď z nájmu: Záhradnícke služby ešte neodovzdali priestory, mesto čaká...
Zdroj: Webnoviny.sk

Výpovedná lehota z nájmu Záhradníckym službám uplynula dňom 2. januára tohto roku. Opýtali sme preto vedenia mesta, či už Záhradnícke služby odovzdali priestory, z ktorých dostali výpoveď alebo či priestory naďalej využívajú aj vzhľadom na to, že mestský podnik sa na decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva nepodarilo zrušiť.

Zatiaľ neodovzdali

Právnička mestského úradu Mária Vozárová sa vyjadrila, že mesto čaká na odovzdanie priestorov, pričom Záhradnícke služby ešte do dnešného dňa tak neučinili. „Momentálne Záhradnícke služby priestory, ktoré mali v nájme, neodovzdali. Očakávame, že tak urobia dnes, prípadne v najbližších dňoch,“ povedala Vozárová.

Výpoveď z nájmu

Riaditeľovi Záhradníckych služieb Mariánovi Tomajkovi bol 1. októbra minulého roku doručený list o výpovedi nájomnej zmluvy medzi mestom Zlaté Moravce ako prenajímateľom a Záhradníckymi službami, ako o tom prvý informoval poslanec Národnej rady SR Marián Kéry na tlačovej konferencii v Zlatých Moravciach.

Ako sme už informovali, Marián Tomajko dokonca napísal aj list primátorovi mesta Petrovi Lednárovi, v ktorom ho žiadal o finančné príspevky na riadny chod Záhradníckych služieb. Pod list sa podpísalo aj 16 zamestnancov Záhradníckych služieb, no žiadosť nebola mestom akceptovaná.

Podnik bez priestorov?

Vedenia mesta dvakrát iniciovalo mimoriadne zasadnutia mestského zastupiteľstva ohľadom riešenia situácie mestského podniku Záhradnícke služby. Týchto dvoch mimoriadnych zasadnutí sa časť poslancov nedostavila, preto ich primátor predčasne ukončil. Na poslednom decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva sa po búrlivej diskusii opätovne nepodarilo podnik zrušiť. Ten naďalej ostáva, ale zrejme bez priestorov…

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM