Samospráva

Výhľad pre tento rok: Mesto plánuje rozšíriť cintorín, opravovať cesty aj budovy

Rok 2018 už je v plnom prúde. Čo všetko má počas neho v pláne zlatomoravecká samospráva?

Ilustračný obrázok k článku Výhľad pre tento rok: Mesto plánuje rozšíriť cintorín, opravovať cesty aj budovy
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Zlaté Moravce plánuje v tomto roku pokračovať v opravách ciest a chodníkov, v rozširovaní parkovacích miest na sídliskách či v rekonštrukciách budov. Podľa primátora Dušana Husára sa pri jednotlivých investičných akciách bude mesto usilovať využívať finančné prostriedky z rozpočtových zdrojov, z rezervného fondu, ale aj nenávratné finančné prostriedky zo štátneho rozpočtu a z rozpočtu európskych spoločenstiev.

Najdôležitejšími investičnými akciami v Zlatých Moravciach budú v tomto roku rozšírenie existujúceho cintorína, príprava výstavby bytovky na Robotníckej ulici a vybudovanie oddychovo–športového areálu v blízkosti Základnej školy na Mojmírovej. Mesto plánuje rekonštrukciu Materskej školy Kalinčiakova a rozšírenie jej kapacít, revitalizáciu mobiliára v rámci mesta i v parku Migazziho.

Podľa slov primátora by v tomto roku malo pribudnúť multifunkčné ihrisko v areáli Základnej školy Mojmírova. Opravená by mala byť strecha na budove centra voľného času a na budove kultúrneho domu v mestskej časti Chyzerovce. Budovu kultúrneho domu v mestskej časti Prílepy čaká výmena okien.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM