Futbal

Vybrali NAJ futbalistov sezóny: Špeciálne ocenenia putujú aj do Zlatých Moraviec

V Jedenástke sezóny Fortuna ligy 2021/2022 má najviac futbalistov, štyroch, majstrovský ŠK Slovan Bratislava. Špeciálne ocenenie putovalo aj do Zlatých Moraviec.

Ilustračný obrázok k článku Vybrali NAJ futbalistov sezóny: Špeciálne ocenenia putujú aj do Zlatých Moraviec
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Hráčom sezóny je Vladimír Weiss ml., trénerom Vladimír Weiss st. (obaja Slovan). Ocenených oznámili na nedeľňajšom slávnostnom vyhlasovaní v Bratislave.

Hráči s premiérou

Všetci hráči v Jedenástke sezóny zažívajú v ankete premiéru. Ani jeden hráč svoju pozíciu z predchádzajúceho ročníka neobhájil. V bránke je trnavský Dominik Takáč s osemnástimi vychytanými nulami v sezóne. Na krajoch obrany sú Ružomberčania Lukáš Fabiš a Matej Madleňák. V strede defenzívnych radov sú trnavský Martin Škrtel a Guram Kašia zo Slovana Bratislava. V strede poľa kraľujú slovanisti Džaba Kankava a Ibrahim Rabiu, na pravej strane je Trenčan Philip Azango, na druhom krídle Vladimír Weiss ml. Pod hrotom má miesto v zostave 21-ročný Trenčan Jakub Kadák a v útoku figuruje Martin Regáli z vicemajstrovského Ružomberka.

Najlepším strelcom je s trinástimi gólmi Kadák, ten istý hráč sa zároveň stal Objavom sezóny. Cenu fanúšika s podtitulom Osobnosť Fortuna ligy získal Škrtel, ktorý ukončil po sezóne kariéru. Táto cena sa udeľovala po prvý raz. Fanúšikovia hlasovali na webstránke za jedného z piatich hráčov. Škrtel získal vyše 63 percent hlasov. Na druhom mieste skončil Ivan Krajčírik z Ružomberka.

Prečítajte si tiež

Ceny do Zlatých Moraviec

Najlepším hlavným rozhodcom sa stal Ivan Kružliak, najlepším asistentom rozhodcu je Branislav Hancko. Cenu fair play pre najslušnejšie mužstvo získal nováčik MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Na galavečere sa udeľovali aj špeciálne ocenenia. Tie si odniesli Tomáš Ďubek z FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble za najvyšší počet zápasov odohraných v lige a Igor Žofčák z MFK Zemplín Michalovce ako najstarší hráč, ktorý skóroval v histórii najvyššej slovenskej súťaže (39 rokov a 20 dní).

V ankete hlasovali hlavní tréneri účastníkov Fortuna ligy, prezident Únie ligových klubov, zástupcovia Slovenského futbalového zväzu (tréner reprezentácie SR „A“, tréner SR „21“, technický riaditeľ a zástupca trénerov vo Výkonnom výbore), prezident Únie futbalových trénerov Slovenska a predstavitelia médií. O najlepších arbitroch rozhodovali svojimi hlasmi aj pozorovatelia rozhodcov SFZ v spolupráci s Asociáciou rozhodcov SFZ.

Po štvrtý raz vyhlásili aj Jedenástku talentov, ktorá vznikla na základe oficiálnych zápasových štatistík. Dostať sa do nej mohli hráči, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Za Zlaté Moravce tam medzi stredopoliarmi nájdeme Alexandrosa Kyziridisa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM