záruba martin Rôzne

VsŽP považuje vyjadrenia primátora za nezodpovedné

(TASR) - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP), a. s., sa kategoricky ohradila voči tvrdeniam primátora Zlatých Moraviec Petra Lednára.

Ten 9. júna vyhlásil, že kroky najväčšej zdravotnej poisťovne priamo ohrozujú zdravie a životy ľudí. Podľa hovorkyne VšZP Petry Balážovej ide o nepravdivé a nezodpovedné výroky. „VšZP považuje takéto vyhlásenia za šírenie poplašnej správy a v tejto súvislosti zváži príslušné právne kroky,“ uvádza sa v oficiálnom stanovisku poisťovne.
Balážová zdôraznila, že VšZP garantuje svojim poistencom, že zdravotná starostlivosť pre obyvateľov zlatomoravského regiónu bude plne zabezpečená aj po 1.7.2011. „Navrhované nezazmluvnenie troch oddelení nebude mať negatívny vplyv na pacientov, pretože väčšinu z nich možno liečiť formou efektívnejšej jednodňovej zdravotnej starostlivosti, prípadne ambulantnej zdravotnej starostlivosti, ktorá v nemocnici zostáva, rovnako ako ústavná pohotovostná služba. Medicínsky náročné prípady sa presunú do fakultnej nemocnici v Nitre,“ dodala Balážová.
O možnom zániku mestskej nemocnice v Zlatých Moravciach informoval zlatomoravský primátor Peter Lednár po tom, ako sa dozvedel o plánoch VšZP. Tá oznámila, že si od 1. júla nebude objednávať zdravotné výkony v troch z piatich oddelení nemocnice. Došlo by tak k zatvoreniu chirurgického oddelenia, jednotky intenzívnej starostlivosti interného oddelenia a oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny. „Týmto krokom VšZP v podstate dôjde k zatvoreniu nemocnice v Zlatých Moravciach. Ja si neviem predstaviť, ako si to ďalej poisťovne predstavujú. Otvoríme si tu v Zlatých Moravciach poľnú nemocnicu? To je ako vojnový stav. Jednoducho to by sa v štáte nemalo stať. To ohrozuje život obyvateľstva,“ vyhlásil Lednár.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM