Samospráva

Vodiči sa dočkali: V Zlatých Moravciach sa zrekonštruovali viaceré cesty

Minulý mesiac došlo v Zlatých Moravciach k rekonštrukcii hneď niekoľkých ciest. Na budúci rok sa má podľa samosprávy pokračovať.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči sa dočkali: V Zlatých Moravciach sa zrekonštruovali viaceré cesty
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informoval Emil Hudák, referent dopravy a technickej infraštruktúry mesta, v mesiaci október sa rekonštruovali vozovky na uliciach – Vajanského, Kollárova, Tríbečská, Hviezdoslavova, Nitrianska a Ulica Slovenskej armády.

Tieto cesty mali pôvodne už nevyhovujúci technický stav, ich povrchová vrstva mala byť značne poškodená. „Celá koncepcia opráv vychádza zo zrealizovania novej povrchovej vrstvy na existujúcej konštrukcii vozovky. Nerovnosti na komunikáciách a sadnuté časti boli vyrovnané ložným asfaltobetónom a následne sa zhotovila nášľapná vrstva z obrusného asfaltobetónu. Niektoré časti vozovky boli z dôvodu väčších nerovností vyrovnané odfrézovaním cestnou frézou,“ vysvetľuje Hudák.

V opravách ciest sa podľa Hudáka bude pokračovať aj v roku 2019. Na pláne je rekonštrukcia ďalej časti Nitrianskej ulice a Ulice Slovenskej Armády. Okrem toho je na pláne aj oprava vozovky na Štúrovej ulici.

"Celkové náklady na rekonštrukciu komunikácií Tríbečská, Hviezdoslavova, Nitrianska, Vajanského, Kollárova a Štúrova, kde sú zahrnuté náklady na všetky potrebné práce a dodávky, predstavujú sumu vo výške 326 735 eur. Celkové náklady na rekonštrukciu cesty Slovenskej armády, kde sú zahrnuté náklady na všetky potrebné práce a dodávky, predstavujú sumu vo výške 170 766 eur,“ uviedol Hudák.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM