Futbal

Víťazná šnúra prerušená: Futbalisti Zlatých Moraviec prehrali s Dunajskou Stredou

Naša najvyššia futbalová súťaž pokračovala ďalším kolom. Futbalisti Zlatých Moraviec si tentokrát zmerali sily s klubom DAC Dunajská Streda.

Ilustračný obrázok k článku Víťazná šnúra prerušená: Futbalisti Zlatých Moraviec prehrali s Dunajskou Stredou
Zdroj: Dnes24.sk

Prvú strelu zaznamenala Dunajská Streda v 6. minúte, keď Kováčovu pozornosť otestoval Huk. V 10. minúte dostal ideálnu loptu do behu Szarka, ale spätnú prihrávku pred bránou hostia stihli odkopnúť. V 18. minúte po rohovom kope Vidu sa lopta dostala k Ljubicicovi, ale jeho strelu Kováč bravúrne vyrazil na roh. V 25. Minúte sa ujali vedenia domáci, po prihrávke z pravej strany ukončil akciu Vida – 1:0. Po inkasovanom góle hostia ožili, snažili kombinovať, a dostať sa bližšie k bránu DAC. V 34. minúte sa Obročník dostal pred Slávika, ale domáci brankár dobre zakročil. Na konci prvého polčasu hrozila Dunajská Streda, ale pokus Vidu blokovali obrancovia.

Druhý polčas začali lepšie domáci, v 54. minúte po rohom kope hlavičkoval na bránu Ljubicic, ale Kováč bol na mieste. O dve minúty neskôr po rohovom kope Orávika hlavičkoval Karlík tesne vedľa. V 58. minúte z hranice pokutového územia pálil Orávik, lopta letela tesne vedľa. Hra sa presunula do stredu poľa, ale nebezpečnejší boli hostia. V 75. a 77. minúte zahrávali hráči ViOn-u priame kopy, ale ani Karlík, ani Orávik neohrozil domácu bránu. Obrovskú šancu nevyužili domáci v 86. minúte, Sarr sa predral do pokutového územia, na ľavej strane obišiel aj vybiehajúceho brankára, ale strelu z bránkovej čiary vykopol hosťujúci Pintér. Skóre zápasu sa už do konca nezmenil, Dunajská Streda ukončila jesennú časť sezóny víťazstvom. ViOn stratil prvé body prvýkrát po príchode trénera Juraja Jarábka.

Hlasy trénerov

Csaba László, tréner DAC-u: „Kolegovi gratulujem, mužstvo prebral v ťažkej situácií a vyhral v rade tri zápasy. Teraz sme videli, prečo. Víťazstvo sa zrodilo po tvrdej práci. Chceli sme hrať agresívne, aktívne. Po strelenom góle sme hrali defenzívne. Gratulujem mužstvu k víťazstvu, dnes sme získali dôležité tri body.“

Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: „Gratulujem DAC-u k trom bodom, ktoré si zaslúžili. Gratulujem Dunajskej Strede k rastúcemu štadiónu a fanúšikom, konečne sa hrá vo futbalovom prostredí. Vedeli sme, že domáci idú po tri body, tak sme sa aj pripravovali. Súper našu chybu využil a skóroval. Mali sme šance na skórovanie. Sme smutný, ale prehrali sme s dobrým súperom.“

DAC Dunajská Streda – ViOn Zlaté Moravce 1:0 v 19. kole

  • Gól: 25. Vida. Rozhodoval: Očenáš, ŽK: Zs. Németh, Kontár – Gešnábel, 3777 divákov.

Zostavy a striedania:

  • FC DAC: Slávik – Živkovič, Huk, Szépe, Németh Zs. – Ljubicic – Vida (79. Mészáros), Kontár, Simon (89. Šabala), Štepanovský – Szarka (64. Sarr)
  • ViOn: Kováč – Boszorád, Karlík, Pintér, Pastva (82. Sombat) – Obročník – Orávik, Mateus, Bariš, Válovčan (29. Guilavogui) – Gešnábel (67. Da Silva)

Pozrite si kompletnú tabuľku Fortuna Ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM