Futbal

ViOn zvládol posledný zápas základnej časti: Trenčínu zahatal plány na prvú šestku

Futbalisti ViOnu Zlaté Moravce-Vráble zvíťazili v záverečnom 22. kola základnej časti Fortuna ligy doma nad Trenčínom 2:0 a obsadili tak ôsme miesto v tabuľke.

Ilustračný obrázok k článku ViOn zvládol posledný zápas základnej časti: Trenčínu zahatal plány na prvú šestku
Zdroj: Rastislav Búgel

Domáci po pohárovom úspechu vstúpili do stretnutia pozitívne naladení. Už v 1. minúte skúšal šťastie Ďubek a jeho nie prudká strela skončila v náručí hosťujúceho brankára. Na opačnej strane podobne odpovedal Roguljič. Do vedenia išiel ViOn v 22. minúte. Švec vybojoval loptu hlavou, priťukol Mészárosovi, ktorý z prvej poslal do koncovky Ďubeka.

Toho stihol ešte Bergsen vychytať, vyrazenú loptu však nemal problém upratať do prázdnej brány Sloboda. Po polhodine hry Švec šikovne zbehol po pravej strane, na hranici šestnástky našiel Brašeňa a jeho dobre mierenú strelu vytesnil brankár hostí na roh.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Aj do 2. polčasu vstúpili lepšie hráči ViOnu. V 50. minúte Švec vyhral súboj s Ligeonom, rútil sa sám na brankára, ale pozorný Bergsen na dvakrát jeho strelu skrotil.

Už o minútu sa agilný Švec dostal k lopte po zmätkoch v obrane Trenčanov a do prázdnej brány zvýšil na 2:0.

V 75. minúte to bol opäť Švec, ktorý sa pretlačil do koncovky, ale z uhla mieril iba do bočnej siete. V 78. minúte sa do prvej vážnejšej šance dostali aj hostia, ale Depetrisa pozorný Pindroch vychytal. Záverečná snaha Trenčanov ku gólu neviedla a tak sa zo zaslúženého víťazstva radovali domáci.

ViOn Zlaté Moravce-Vráble – AS Trenčín 2:0 (1:0)

Góly: 22. Sloboda, 51. Švec. Rozhodovali: Kružliak – Vorel, Roszbeck, ŽK: – El Madoui, Križan, 1116 divákov.

Zlaté Moravce: Pindroch – Hrnčár, Pintér, Aasanovič, Brašeň – Švec(84. Gustavo), Duga, Sloboda, Kovaľ – Ďubek (86. Richtárech) – Mészáros (73. Kelemen)

Trenčín: Bergsen – Šulek, Križan, Kapuadi, Ligeon (61. Comvalius) – El Mahdioui – Roguljič, Zubairu (55. Kadák) – Bukari, van Kessel, Čatakovič (46, Depetris)

Karol Praženica, tréner Zlatých Moraviec: „Sme radi, že po troch úvodných zápasoch sa nám podarilo naplno bodovať. Nula na konci inkasovaných gólov je pokrok. Dnes sme urobili viac na ihrisku ako hostia, a preto si myslím, že víťazstvo je zaslúžené. Za dnešný výkon si chalani zaslúžia absolutórium.“

Norbert Hrnčár, asistent trénera Trenčína: „Z našej strany nezvládnutý zápas. Chceli sme hrať pohodlný futbal, čo sa nevypláca. Moravce vyhrali zaslúžene. Chýbala nám emócia i nasadenie. Dnes sme sa sami vybili z prvej šestky. So synom sme dnes boli súperi, zajtra si dáme spoločný obed a život ide ďalej.“

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM