Veronika Kalinová Futbal

ViOn zdolal čerstvého majstra Slovan: Výhra našich bola zaslúžená

V nedeľňajšom zápase 31. kola Corgoň ligy FC ViOn Zlaté Moravce zdolal čerstvého majstra Slovan 1:0. Výhru nám doprial i tréner Slovanu a ViOn týmto výkonom dosiahol svoj cieľ.

Ilustračný obrázok k článku ViOn zdolal čerstvého majstra Slovan: Výhra našich bola zaslúžená
Foto: Karol Krist / Zdroj: Dnes24.sk

Priebeh zápasu

Na útulnom štadióne ViOn-u sa predstavil čerstvý majster Slovan, ale majstrovský výkon nepredviedol. Mal síce opticky loptu viac na kopačkách, ale absentovala rýchlosť, šance, streľba. A tak najväčšiu pozornosť pútala skupina asi 200 hosťujúcich fanúšikov, ktorým slabšia hra ich miláčikov nevadila a oslavovali titul skandovaním či majstrovským transparentom. V 24. minúte sa zrodila prvá poriadna futbalová akcia, domáci kopali roh, lopta sa dostala k Obročníkovi, ktorý hlavou dostal loptu za Putnockého chrbát. Slovan ani to neprebralo, v 32. minúte sa rútil v brejku sám na bránu hostí Hodek, ale kľučka na Putnockého mu nevyšla. Slovan zahrozil v 38. minúte, no ojedinelá strela Kladrubského minula pravú tyč.

V druhom polčase pohrozil ako prvý striedajú hosťujúci Kuzma, no jeho strelu domáca obrana zblokovala na roh, a krátko po ňom sa v nádejnej pozícii nepresadil ani Gorosito. V 53. minúte dlhý center na ľavú žrď netrafil dobre ani Soumah. Aktívny Slovan hrozil, v 56. minúte sa Kuzma dostal k lopte za chrbtom obrany, padol v 16-ke po súboji, no rozhodca penaltu neodpískal. ViOn po hodine prebral na chvíľu opraty, ale dve Orávikove akcie zmenu skóre nepriniesli. Po 70. minúte prišli o trpezlivosť aj fanúšikovia hostí, ktorí sa otočili hre chrbtom so skandovaním „na toto sa nedá pozerať“. Potešiť ich mohol o chvíľu Čikoš, jeho tvrdú strelu ale bravúrne vyrazil Kuciak. V 78. minúte sa do dobrej pozície dostal Soumah, ale netrafil do priestoru brány. Podobne skončil aj v 84. minúte Čikoš. O všetkom mohol rozhodnúť z protiútoku domáci Candrák, preloboval Putnockého, ale aj bránu. O pár sekúnd ďalšiu obrovskú šancu spálil aj domáci Bernáth. Stav sa v závere nezmenil, majster po slabom výkone prehral zaslúžene.

Vyjadrenia trénerov

Samuel Slovák, tréner Slovana, na margo zápasu povedal: „Zlaté Moravce boli motivovanejšie, vyhrali zaslúžene. Nám chýbal dôraz pri bránení, aj v snahe dať gól. Zápas sme prehrali zaslúžene. Nemali sme to v hlavách tak nastavené, ako sme mali byť. Musíme sa poučiť, ak to chceme uhrať kvalitou, musíme pridať."

Juraj Jarábek, tréner ViOn-u, ohodnitil zápas takto: „Boli sme motivovaní. Išli sme od zápasu k zápasu. Mali sme cieľ, získať 41 bodov ako minulú sezónu. To sa nám dnes podarilo. Dávam klobúk dolu pred chlapcami, lebo hráme v desiatich zdravých. Sme radi, že sme porazili nového majstra. Slovan mal celú sezónu najlepšie mužstvo, zaslúžil si double.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM