Peter Klimant Futbal

ViOn vstupuje do prípravy s obmeneným kádrom: Šancu dostane desať nových hráčov

Začína príprava na nový ročník futbalovej Fortuna ligy 2014/2015. Zlatomoravskí futbalisti do nej vstúpia s poriadne obmeneným kádrom. Viacerí hráči odišli, no klubu pribudla i nová krv.

Ilustračný obrázok k článku ViOn vstupuje do prípravy s obmeneným kádrom: Šancu dostane desať nových hráčov
Zdroj: TASR

Zlatomoravskí futbalisti skončili v minulej sezóne na desiatom mieste. V klube sa preto zrejme chystá výraznejšia obmena kádra. Vo štvrtok začalo v kabíne 21 hráčov. Medzi nimi už chýbalo viacero známych mien. Stredopoliar Martin Pribula sa po hosťovaní vrátil do Prešova. Späť do kmeňových klubov zamierili aj Lukáš Szabo s Petrom Chrappanom. Zmluva sa skončila veteránovi Pavlovi Majerníkovi a v klube už nebude pôsobiť ani portugalský legionár Luis Fernando Bolinha.

Nová krv

ViOn má na skúške celkovo desať nových hráčov. Okrem iných aj trojicu srbských futbalistov Mikolič, Arnautovič, Ďuričič. Pribudne aj 19-ročný defenzívny stredopoliar Tomáš Voves. Ten pôsobil v minulej sezóne v ostravskom Baníku. Šancu predviesť sa vo ViOne dostane i stredopoliar AS Trenčín Jaroslav Repa, dvojica ružomberských hráčov Dušan Uškovič a Július Szöke. Na skúšku nastúpi i Filip Tomovič z „béčka“ trnavského Spartaka.

Futbalisti ViOn-u odohrajú svoje prípravné zápasy na ihriskách súperov, keďže na domácom štadióne sa pracuje na novom vyhrievanom trávniku.

Predbežný program stretnutí počas letnej prípravy:

  • utorok 17. júna: ŽP Šport Podbrezová – ViOn Zlaté Moravce
  • sobota 21. júna: Spartak Myjava – Zlaté Moravce
  • streda 25. júna: FC Nitra – Zlaté Moravce
  • sobota 28. júna: ŠK SFM Senec – Zlaté Moravce
  • streda 2. júla: Duslo Šaľa – Zlaté Moravce
  • sobota 5. júla: Zlaté Moravce – Lombárd Pápa

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM