Peter Klimant Futbal

ViOn v prvom kole privítal doma belasých: Slovan zdolal Zlaté Moravce len o chlp

A je to tu, nová futbalová sezóna začala. V prvom kole sa Zlaté Moravce popasovali na domácom trávniku s futbalistami Slovana Bratislava. Belasí však mali na kopačkách viac šťastia.

Ilustračný obrázok k článku ViOn v prvom kole privítal doma belasých: Slovan zdolal Zlaté Moravce len o chlp
Zdroj: TASR

Do stretnutia proti jasnému favoritovi vstúpili domáci nesmelo. Boli to belasí, ktorí od úvodu diktovali tempo hry. Už vo 4. minúte Milinkovič našiel Zreľáka, ale pozorný Kováč vytlačil jeho dobre mierenú strelu na roh. Prebiehala 17. minúta, Milinkovič našiel na hranici malého vápna Priskina, ktorý polovysokou strelou k pravej žrdi otvoril gólový účet stretnutia. Už o 2 minúty sa po štandardnej sitáacii v dobrej pozícii ocitol Mrsič, avšak jeho hlavičke chýbali centimetre. V 25. minúte Milinkovičovu dobrú strelu z priameho kopu Kováč kryl.

Vyrovnanie priniesla 30. minúta, keď po rohovom kope sa lopta dostala na hlavu nekrytého Glavaša a ten zblízka prekonal Muchu. Skóre sa opäť menilo v 38. minúte, keď Milinkovič rozohral štandardnú situáciu, na jeho vysoký center si vyskočil Saláta a hlavičkou z 5 m prekonal bezmocného Kováča. Na opačnej strane Školník vysunul Cebaru, ten však zoči-voči Muchovi prestrelil.

Po zmene strán sa hral obojstranne otvorený útočný futbal. Vyrovnanie mal na kopačke v 47. minúte Mance, ktorý išiel sám na Muchu, ale jeho strele z 15 m chýbala presnosť. V 52. minúte Podaný prenikol až do pokutového územia, pripravil tutovku Zreľákovi, ten však z 10 m mieril do nebies. V 57. minúte sa k strele z rohu malého vápna dostal Podaný, ale Kováč jeho strelu nohou vykopol na roh. Ďalšiu možnosť na vyrovnanie mal po narážačke s Orávikom Školník, jeho strela však preletela pozdĺž celej brány do autu. V 75. minúte Milinkovič poslal ľahučký center do päťky, ale striedajúcemu Vittekovi chýbal polkrok. Z protiútoku sa rútil sám na Muchu Orávik, jeho pokus o lob však stihol brankár belasých zastaviť hlavou. V 88. minúte mohol poistiť víťazstvo hostí Zreľák, ale Kováč jeho strelu z troch krokov stihol zneškodniť. Keď v nadstavenom čase Orávikova strela presvišťala okolo pravej žrde, stretnutie sa napokon skončilo najtesnejším víťazstvom Slovana.

Hlasy trénerov

Milko Djurovski, tréner ViONu: „Gratulujem Slovanu k víťazstvu. Prvý polčas sme chceli hrať našu hru, čo sa nám však veľmi nedarilo. Po zmene strán to bolo už oveľa lepšie. Mali sme svoje príležitosti, škoda, že sme ich nedokázali premeniť. Bol to korektný boj, čo sa mi páčilo.“

Dušan Tittel, tréner Slovana: „Sme veľmi radi, že sme vyhrali úvodný zápas, aj keď sme vedeli, že nás nečaká ľahké stretnutie. Pre nás to bolo o to ťažšie, že sme nemali v podstate žiadne informácie o súperovi. Domáci ukázali svoju silu a myslím, že budú ťažkým súperom pre každého v lige.“

ViOn Zlaté Moravce – Slovan Bratislava 1:2 (1:2)

Góly: 30. Glavaš – 17. Priskin, 38. Saláta. Rozhodoval: Leško, ŽK: Tipurič, Kovjenič, Krznarič, Glavaš (všetci ViOn), 1884 divákov.

Zostavy a striedania:

  • ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Burič, Tipurič, Mrsič – Kovjenič – Krznarič (65. Rejdovian), Glavaš, Školník – Orávik, Mance, Cebara (80. Bochl)
  • Slovan Bratislava: Mucha – Sekulič, Saláta, Gorosito, Podaný – Lásik, Štefánik (77. Sabo) – Milinkovič, Kubík (82. Záhumenský) – Zreľák, Priskin (69. Vittek)

Čítajte tiež:

Z pôvodného kádra zostalo len 5 hráčov: ViOn vstupuje do novej sezóny s poriadnymi zmenami

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM