Futbal

ViOn si poradil s Trenčínom: Víťazstvo sme potrebovali ako soľ, netají asistent trénera

Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble si v novom ročníku Fortuna ligy pripísali prvé víťazstvo. V sobotňajšom zápase 9. kola zdolali na vlastnom trávniku AS Trenčín 1:0.

Ilustračný obrázok k článku ViOn si poradil s Trenčínom: Víťazstvo sme potrebovali ako soľ, netají asistent trénera
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

O jediný gól duelu sa postaral tesne pred koncom prvého polčasu hlavičkou Denis Duga po centri Karola Mondeka. Zlatým Moravciam patrí so 7 bodmi predposledné 11. miesto, Trenčín prehral druhé stretnutie za sebou a je na 7. pozícii.

Čo na to tréneri?

Libor Fašiang, asistent trénera Z. Moraviec: „Dnes sa nám hodnotí tento zápas ľahšie. Teší nás, že už druhý zápas sme nedostali gól. V poslednej minúte prvého polčasu sme skórovali a to nakoniec rozhodlo. Víťazstvo sme už potrebovali ako soľ. Hrali sme dobré zápasy už s Ružomberkom či v Žiline, ale víťazstva sme sa nedočkali. Dnes po zmene strán sme už hľadeli na celkový stav. V každom zápase sme inkasovali góly, preto sme museli niečo urobiť smerom do defenzívy. Teší nás, že sme uhrali vzadu dvakrát nulu.“

Prečítajte si tiež

Marián Zimen, tréner Trenčína: „My sme chceli dať úplne inú odpoveď na zápas, ktorý sme odohrali v stredu doma. Vedeli sme, že súper má kvalitu v štandardných situáciách. Dostali sme gól do šatne, čo by sa nemalo stávať. O všetkom rozhodlo rýchle autové vhadzovanie, kde sme nezvládli pokrytie centrujúceho hráča ani strelca. Po zmene strán sme vystriedali, no vyrovnať sa nám nepodarilo. Gratulujem súperovi k víťazstvu.“

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – AS Trenčín 1:0 (1:0)

Gól: 45. Duga. ŽK: Brenkus – Madu. Rozhodovali: Smolák . Roszbeck, Štofik, 1023 divákov.

Z. Moravce: Lukáč – Bednár (66. Brenkus), Pintér, Šuvalija – Almeida, Múdry, Duga, Suľa – Mondek, Ďubek (57. Niarchos), Pinte (90.+3 Horák)

Trenčín: Kukučka – Mičuda (71. Kmeť), Pires, Stojsavljevič, Madu – Rabiu (62. Bainovič), Lavrinčík, Gajdoš (80. Hollý) – Demitra, Witan (62. Letenay), Soares (80. Kupusovič)

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM