Veronika Kalinová Futbal

Vion sa predstavil na trávniku Myjavy: Po 22. kole dohrávky patrí Moravciam 8. miesto

V 22. kole dohrávky futbalovej Corgoň ligy odohrali zápas Zlatomoravčania s Myjavou. V úvode západu ViOn mierne zaostával, ale po čase sa ukázal v plnej sile.

Ilustračný obrázok k článku Vion sa predstavil na trávniku Myjavy: Po 22. kole dohrávky patrí Moravciam 8. miesto
Zdroj: Webnoviny.sk

V úvode utorňajšieho zápasu boli aktívnejší domáci hráči a prvé vážne ohrozenie brány Kuciaka prišlo v 9. minúte, keď priamy kop Bruška skončil na brvne. V 21. minúte sa v dobrej pozícii ocitol Pekár, jeho strela z hranice 16-tky bola napokon zblokovaná.

Nevyužitá šanca ViOn-u

Hra sa postupne vyrovnala a hostia po prvýkrát zamierili medzi tri žrde v 32. minúte po priamom kope Babica. O šesť minút neskôr prišla dosiaľ najvážnejšia šanca Zlatých Moraviec, Kováč poslal center pred bránu, kde nekrytý Pavelka ale hlavičkoval mimo nej. V 40. minúte zakončoval Černáček po rohovom kope, avšak nad bránu. Ešte v poslednej minúte prvého dejstva potiahol loptu Orávik, ale mieril iba do pozorného Solničnu.

V 51. minúte dobre zapracoval pred 16-tkou Pavelka, napokon zakončoval tesne mimo brány. O 2 minúty odpovedal Pekár strelou z dvadsiatich metrov, Kuciak si s ňou poradil. V 57. minúte vyslal štipľavú ranu Chren, ktorú Solnička napokon s námahou vyškriabal mimo brány. Následne urobil chybu Černáček, lopty sa zmocnil Szabó, do čistej šance prihral Mazánovi, no ten zblízka prestrelil. V 85.minúte ešte zakončoval Charizopulos, ale ani on úspešný nebol.

Zápasu chýbali len góly

Radúz Dorňák, tréner Myjavy: „Tomuto zápasu chýbali len góly. Na to, že sme obaja odohrali v sobotu ťažké ligové zápasy, tak tempo bolo nadpriemerné. My sme sa nechali v niektorých úsekoch hry uniesť a to nás v závere stretnutia stálo fyzické sily. Síce sme nastúpili v najsilnejšej možnej zostave, ale 3–4 hráči hrali polozranení. Myslím si, že vzhľadom na vývoj zápasu a na úroveň 1. a 2. polčasu je výsledok spravodlivý. Zaslúžili sme si my aj súper po bode, ale asi by bolo pre divákov atraktívnejšie, keby zápas skončil napríklad 2:2.“

Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec: „Diváci mohli vidieť zaujímavé stretnutie, myslím, že zápasu chýbali len góly. Mali sme horší vstup do zápasu. Domáci boli aktívni, boli tam štandardné situácie, ustáli sme to. Potom sme zlepšili pohyb, vyhrávali sme súboje a odohrali sme dobrý druhý polčas, ale chýbali góly. Nakoniec je z toho bod z vonku, sme spokojní.“

Rozhodoval: Ježík, ŽK: 74. Šulek (Myjava), 1137 divákov

Zostavy a striedania:

Spartak Myjava: Solnička – Kumančík, Černáček, Častulín, Šulek – Daniel, Marček, Bruško (82. Bílovský), Pekár, Oršula (69. Duga) – Kosík (80. Urgela)

ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Chrappan, Pintér, Chren – Bolinha, Orávik, Kováč (80. Charizopulos), Babic, Pribula (61. Mazan) – Pavelka (61. Szabó)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM