Futbal

ViOn prišiel o stredopoliara: Gamboš sa dohodol na ukončení spolupráce

Martin Gamboš už nebude obliekať dres ViOn-u. Pôvodne mu mal kontrakt platiť až do leta 2023.

Ilustračný obrázok k článku ViOn prišiel o stredopoliara: Gamboš sa dohodol na ukončení spolupráce
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Stredopoliar Martin Gamboš si už v jarnej časti futbalovej Fortuna ligy neoblečie dres FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble. S vedením klubu sa dohodol na ukončení zmluvy k 31. decembru, pričom pôvodne mu kontrakt platil až do leta 2023. Informoval o tom web ViOnu.

ViOn je klub, ktorý si budem aj naďalej vážiť. Spoznal som tu nielen veľmi dobrých spoluhráčov, ale tiež trénerov a ľudí. Vždy budem na tento angažmán spomínať iba v dobrom. Ďakujem všetkým i pánovi majiteľovi, že som v takomto klube mohol pôsobiť a zároveň napredovať,“ lúčil sa Gamboš, ktorého kariéra bude pokračovať v zámorí.

Za ViOn odohral 15 zápasov, v ktorých nazbieral 939 minút, z gólu sa neradoval. Svoj záverečný súboj odohral v 19. kole vo ViOn aréne proti Michalovciam.

Prečítajte si tiež

„Keď k nám v lete prišiel, boli sme všetci veľmi radi, lebo sme získali kvalitného univerzálneho futbalistu. Preto sme s ním podpísali kontrakt na dvojročné obdobie. Keď prišiel pred zápasom v Senici za mnou, že sa chce spolu s priateľkou usadiť a žiť v Kanade u jej rodiny a vysvetlil mi dôvody, v podstate hneď som mu povedal, že osobne tomu rozumiem a nevidím dôvod sa nedohodnúť ku koncu roka na ukončení zmluvy. Prešiel som si to s majiteľom a trénerom, tí zdieľali rovnaký názor ako ja. Martin nám v tíme bude určite chýbať. Ale v živote sú aj iné hodnoty, ako len zamestnanie, v tomto prípade futbalové. Stále hovorím, že všetko je o ľuďoch, hľadaní riešení a kompromisoch. Paradoxne, od tohto momentu začal Martin ešte viac na ihrisku rásť, hral s chuťou a veľmi dobre. Je to chalan, ktorý má nielen kvalitu, ale aj veľký charakter. Za celý klub mu želáme, aby sa mu darilo nielen na športovom poli, ale aj v súkromí. Pred príchodom do ViOn-u to nemal jednoduché po športovej stránke a za posledné dni si toho prešiel dosť aj v súkromí, bol tvrdo skúšaný. Zaslúži si zažiť už aj opačnú stránku. Držíme mu palce,“ povedal k jeho odchodu generálny manažér klubu Marek Ondrejka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM