Futbal

ViOn odštartoval boj o záchranu: Tréner Benkovský po víťazstve netajil spokojnosť

Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce zvíťazili v sobotňajšom zápase 1. kola skupiny o udržanie sa vo Fortuna lige na ihrisku FK Pohronie 1:0. Jediný gól strelil v 29. minúte Karol Mondek.

Ilustračný obrázok k článku ViOn odštartoval boj o záchranu: Tréner Benkovský po víťazstve netajil spokojnosť
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Domáci mohli ísť hneď v úvode duelu do vedenia, lenže po nedovolenej hre Čögleya v pokutovom území nepremenil nariadenú penaltu Lačný. Kopol ju veľmi zle a brankár Lukáč jeho pokus zneškodnil. Tento moment povzbudil hostí a tí mali následne až tri nádejné strelecké možnosti, prvé dve mali Mondek a Jibril, obaja hráči dobre zakončili v šestnástke, zaskvel sa však brankár Lé Giang.

Tretiu šancu obstaral Sloboda vydarenou strelou spoza šestnástky po zemi tesne vedľa pravej žrde. ViOn sa tešil napokon v 29. minúte. Po rohovom kope sa dostala odrazená lopta k Mondekovi a ten voľný spoza veľkého vápna bez prípravy výstavne napálil do ´šibenice´ – 0:1. Hráči z Tekova boli aj naďalej aktívnejší a mohli pridať ďalší gól.

Dvakrát to skúšal Jibril, ale ani centrovanou strelou a ani ´obaľovačkou´ priestor troch žrdí netrafil.

V druhom polčase sa Pohronie snažilo vyrovnať, bolo o niečo dominantnejšie na ihrisku, ale do šancí sa dostával súper. Najmä aktívny Kyziridis robil vietor v žiarskej obrane, ktorá zblokovala najprv jeho strelu a neskôr i prihrávku na voľného Neofytidisa. Domáci mali solídne možnosti v 67. minúte, keď Steinhübel sa výborne otočil v šestnástke, jeho zakončenie bolo zblokované, rovnako ako z druhej vlny strela Mihálika.

Veľkú šancu na 0:2 zahodili Zlatomoravčania v 73. minúte. Po faule Kokovasa, ktorý zneškodnil šancu ViOn-u, nasledoval pokutový kop a ten tentoraz pokazil slabou strelou Kyziridis. Duel bol tak stále otvorený, uzavrieť ho mohol druhým gólom Grodzanovski, ktorý poriadne zamestnal Lé Gianga z uhla tvrdou ranou. V nadstavenom čase mal na nohe vyrovnávajúci zásah Klabník, ale jeho tutovku z bezprostrednej blízkosti zneškodnil skvelý Lukáč.

Prečítajte si tiež

Ľuboš Benkovský, tréner ViOn-u Zlaté Moravce – Vráble: „Už v predchádzajúcom zápase sme i napriek prehre odviedli dobrý výkon. To sa potvrdilo aj teraz. Dobre sme sa nastavili na tento zápas počas týždňa a uverili sme tomu, že môžeme získavať body, nemusíme inkasovať veľa gólov a najmä že môžeme zvládať i ťažké zápasy. Ten ťažký bol aj v Žiari, no moje mužstvo veľmi dobre pracovalo a fungovalo na ihrisku, vytvorilo si veľa príležitostí. Mohli sme aj skôr uzavrieť zápas a vyhnúť sa možnosti, že by súper vyrovnal nejakou nakopnutou loptou v závere. Zvládli sme napokon tento zápas, získali sme tri body, neinkasovali gól a ten jeden dali, takže vládne spokojnosť.“

Martin Bittengl, tréner FK Pohronie: „Išli sme do zápasu s tým, že chceme hrať futbal. Nechceli sme lopty iba nakopávať a to sa nám darilo asi päť minút. Vyústilo to pokutovým kopom, ktorý sme nepremenili. Po tomto okamihu sme boli všade druhí. V súbojoch druhí, menej sme behali, neviem, čím to bolo, možno psychického rázu. Niektorí hráči sa nám zranili, už na rozcvičke sme museli urobiť prvú zmenu, druhú počas prvého polčasu, keď odišiel krajný bek, naša veľká zbraň. Škoda, že sme do polčasu zo skrumáže nevyrovnali. Do prestávky sme, žiaľ, neboli nebezpeční. V druhom polčase chlapci bojovali, viac sa snažili, zjednodušili hru, viac sme nakopávali lopty, hrali na dvoch útočníkov a dúfali, že nám tam niečo padne, no nestalo sa tak. V tabuľke to nevyzerá dobre, ale budeme bojovať, nádej umiera posledná, hoci sme v zložitej situácii.“

FK Pohronie – FC ViOn Zlaté Moravce 0:1 (0:1)

Gól: 29. Mondek. Rozhodovali: Sedlák – Štrbo, Kmec, ŽK: Bangala – Čögley, 390 divákov.

Pohronie: P. Lé Giang – Šimčák (40. Kokovas), A. Štrba, Klabník, Sanneh – Bangala, J. Mihalík, Steinhübel, Šmatlák (46. Fofana) – Chrien (79. Diomandé), Lač­ný

Zlaté Moravce: Lukáč – Čonka, Menich, Bednár, Čögley – Grozdanovski, Neofytidis – Kyziridis (81. Suľa), A. Sloboda, Mondek (87. Chren) – Jibril (90. Ďubek)

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM