Peter Klimant Futbal

ViOn nestačil na belasých: Slovan získal majstrovský titul!

V 30. kole Corgoň ligy sa na Pasienkoch proti FC ViOn Zlaté Moravce postavil domáci Slovan Bratislava. Zápas sa skončil prehrou nášho klubu za stavu 0 : 2. Slovan sa tak stal opäť majstrom našej najvyššej futbalovej súťaže!

Ilustračný obrázok k článku ViOn nestačil na belasých: Slovan získal majstrovský titul!
Zdroj: TASR

Prvý polčas futbalovú krásu nepriniesol. V jeho priebehu dokonca domáci fanúšikovia skandovali, že sa na hru nedá pozerať. Hralo sa vo vlažnom tempe. ViOn sa sústredil najmä na bránenie a dopredu sa moc netlačil. Len sem tam sa snažil z rýchleho protiútoku niečo vyťažiť, no streli lietali mimo bránu.

Nepremenené šance

Slovan mal vážnejšie šance pri streleckom pokuse Milinkoviča či Grendela. Náš brankár Kuciak vytiahol dobrý zákrok po strieľanom priamom kope v 19. minúte. V 24. minúte prišla opäť šanca domácich po rýchlom brejku Orávikom. Po polhodine to skúsil opäť nepresne na druhej strane Milinkovič. Peltier sa postaral o najväčšiu šancu prvého polčasu, keď v 45. minúte strelil nebezpečnú strelu z vnútra šestnástky, no potrebovala lepší smer.

Slovan obhájil titul

Ani v druhom polčase sa obraz hry nemenil. V 49. minúte mal šancu Milinkovič, no hlavičkoval nad. Vzápätí mohol na druhej strane otvoriť skóre Orávik, no netrafil. Prvý gól prišiel až v 60. minúte po vydarenej strele Milinkoviča. Slovan sa tak dostal do vedenia. O definitívny triumf Slovana sa postaral v 85. minúte Hlohovský, ktorý svojou strelou z priameho kopu z hranice 16-ky dal krásny gól. „Belasím" sa teda v predstihu troch kôl podarilo získať rekordný ôsmy titul v ére samostatnosti. Na čele tabuľky majú pred druhým AS Trenčín už neprekonateľný 10-bodový náskok.

Foto: TASR

ViOn nestačil na belasých: Slovan získal majstrovský titul!
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM