Richard Pročka Futbal

ViOn nedal Slovanu šancu, vyhral tretíkrát za sebou

Futbalistom FC ViOn sa podaril ďalší famózny výsledok. Po domácej výhre nad Žilinou a neuveriteľnom víťazstve v Trnave na domácom ihrisku zdolali aj lídra tabuľky Slovan. Z ostatných troch zápasov si FC ViOn odnáša fenomenálne skóre 9:1

Raketový vstup domácich do stretnutia určil obojstranne ofenzívny charakter zápasu. Prebiehala druhá minúta, Škvarka vyhral súboj s Gorositom, vysunul Hodeka, ktorý s prehľadom ponad Putnockého otvoril gólový účet stretnutia – 1:0. Belasí sa snažili o rýchlu odpoveď, v dobrej pozícii sa ocitol Milinkovič, jeho prudkú strelu spoza 16-stky Kuciak vyrazil. Po štvrťhodine hry Milinkovič prihral Halenárovi, ten z uhla mieril vysoko nad. Na opačnej strane sa po Majerníkovom priťuknutí dostal k strele Bortel, z 18 m mieril tesne mimo.

Skóre sa opäť menilo v 30. minúte, Hodek vysunul Orávika, ten spätnou prihrávkou našiel Kováča, ktorý z 18 metrov nekompromisne k ľavej žrdi upravil na 2:0. V 32. minúte sa agilný Škvarka dostal až pred Putnockého, ten jeho strelu v poslednej chvíli vyrazil. Stretnutie malo dobré tempo aj v druhom dejstve. Hostí vrátil do stretnutia v 56. min Grendel, ktorý strelou z dobrých 25 metrov prekvapil Kuciaka – 2:1. Domáca odpoveď nenechala na seba dlho čakať. V 60. min sa Žilák zbavil Lukšíka a z piatich metrov nedal Putnockému šancu – 3:1.

V 66. min skúšal šťastie z priameho kopu Milinkovič, avšak Kuciak bol už tentoraz pozorný. Peknú futbalovú akciu priniesla 79. minúta, keď Orávik narazil Chrenovi, s jeho strelou si Putnocký poradil. Z následnej kontry napriahol spoza 16-stky Halenár, jeho prudkej strele chýbali centimetre. V závere hostia hrýzli, ale pozorná defenzíva domácich ich do vážnejšej príležitosti nepustila. Naopak, v 87. min sa v dobrej pozícii ocitol Bortel, ktorý však namiesto strely volil prihrávku. Domáci potvrdili dobrú formu a uštedrili lídrovi druhú prehru v sezóne.

Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: „Samozrejme, že Slovan je veľká motivácia. Videli sme zápas, ktorý sa musel divákom páčiť. Ďakujem našim fanúšikom, že si našli cestu na štadión a verím, že toto víťazstvo je pozvánkou na ďalšie stretnutia. Po Žiline a Trnave musím opäť hráčom pogratulovať k skvelému víťazstvu.“

Samuel Slovák, tréner Slovanu: „Dnes sme videli zaujímavý zápas, hrali sme proti mužstvu, ktoré má momentálne veľmi dobrú formu. Súperovi sme pomohli našimi dvoma individuálnymi chybami. Chceli sme vyhrať, naopak, prerušili sme úspešnú sériu.“

ViOn Zlaté Moravce – Slovan Bratislava 3:1 (2:0)

Góly: 2. Hodek, 30. Kováč, 60. Žilák – 56. Grendel. Rozhodoval: Samotný, ŽK: Grendel, Milinkovič (obaja Slovan), 3387 divákov.

Zostavy a striedania:

ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, P. Majerník, Bortel, Chren – Obročník – Orávik, Škvarka (83. Janič), L. Kováč, Žilák (80. Bernáth) – Hodek (68. Candrák)

Slovan Bratislava: Putnocký – Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Lukšík – Halenár, Kladrubský (75. Meszároš), Grendel, Hlohovský (64. Peltier) – Milinkovič, Šebo (58. Szarka)

Autor: Ján Suchodolinský Video: Ján Suchodolinský Foto: Patrik Levický/ ViOn

ViOn nedal Slovanu šancu, vyhral tretíkrát za sebou
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM