Veronika Kalinová Futbal

ViOn na východe nezahviezdil. Tréner: Podali sme najslabší, no bojovný výkon

FC ViOn Zlaté Moravce v zápase 23. kola Corgoň ligy zamieril na východ, kde dúfal vo výhru. S MFK Košicami však uhral iba bezgólovú remízu.

Ilustračný obrázok k článku ViOn na východe nezahviezdil. Tréner: Podali sme najslabší, no bojovný výkon
Zdroj: TASR

V úvode stretnutia sa odhodlal k strele domáci Bukata, ale Kuciak s jeho zrazenou loptou nemal veľa práce. V 7. minúte unikol po pravej strane Diaby, ale Novák zblízka poslal loptu iba tesne vedľa hosťujúcej brány.

Hra sa vyrovnala

V ďalšom priebehu sa hra vyrovnala, hostia pozorne bránili a vyrážali do protiútokov. Až v 28. minúte prišla ďalšia pološanca, keď hosťujúci Kováč vystrelil spoza šestnástky, no mieril iba nad Tofiloského bránu. Na opačnej strane sa o štyri minúty neskôr dostal po rohovom kope k zakončeniu Haskič, ale hlavou poslal loptu iba vedľa ľavej žrde Kuciakovej brány.

Šance nedotiahnuté do konca

O prvú príležitosť druhého dejstva sa postaral v 56. minúte Pavelka, ktorý sa dokázal uvoľniť cez brániaceho hráča Košíc, tiesnený však nenamieril presne. O tri minúty neskôr založil striedajúci Pačinda akciu Košíc, ale loptu smerujúcu do päťky hostí odkopol do bezpečia Pintér. V 66. minúte Viazanko nabil v šestnástke Diabymu, no ten s prispením defenzívy Moraviec mieril tesne nad.

Vzápätí sa odhodlal k strele i Viazanko, lopta opäť minula priestor brány. V najväčšej šanci zápasu sa ocitol v 68. minúte Pačinda, zoči-voči Kuciakovi však nepochodil. Hostia pohrozili v 72. minúte po strele Pavelku približne z 25 metrov, Tofilski stál na svojom mieste.

Mráz je ale spokojný

Radoslav Látal, tréner Košíc: „Vedeli sme, že to pre nás bude ťažký zápas. Súper dobre bránil, bol to zápas o góle. V prvom polčase sme mali niekoľko šancí, ale Haskič nevyužil najväčšiu z nich. V druhom mal obrovskú šancu Pačinda, ale neprihral voľnému hráčovi. Nezvládli sme finálne fázy a potom sa už hráči hádali medzi sebou.“

Branislav Mráz, tréner Z. Moraviec: „Išli sme do zápasu s jasným cieľom, a to bodovať. Na jar sme podali najslabší, no bojovný výkon. Ustrážili sme štandardné situácie súpera aj so šťastím, ale vybojovali sme bod. Bol tu náročný terén a fúkal i nepríjemný vietor. S remízou sme spokojní.“

MFK Košice – ViOn Zlaté Moravce 0:0

Rozhodoval: Valášek, ŽK: Bašista – Bolinha, Pavlenda, 2180 divákov.
zostavy a striedania:
MFK Košice: Tofiloski – Kavka, Bašista, Sekulič – Korijkov, Šinglár – Viazanko (87. Djordjevič), Haskič, Bukata (58. Pačinda) – O. Diaby, Novák
ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Chrappan, Pintér, Chren – Kováč (90. Majerník), Bolinha – Orávik, Babic, Pribula (61. Szabó) – Pavelka (81. Mazan)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM