Peter Klimant Iné športy

Víkend bude v znamení motoriek: Na Skýcove uvidíme akčné motocross preteky

Milovníci adrenalínu sa môžu tešiť. Počas víkendu sa v dedinke Skýcov koná malý motoristický sviatok. Tešiť sa môžeme na motocross preteky Stomp Moravia Cup.

Ilustračný obrázok k článku Víkend bude v znamení motoriek: Na Skýcove uvidíme akčné motocross preteky
Zdroj: Dnes24.sk

Motocrossová udalosť pod názvom Stomp Moravia Cup 2016 sa bude konať v sobotu 27. augusta na motocrossovej dráhe v Skýcove – Košariská . Ide o jeden zo série českých motocrossových pretekov, ktorý organizuje skupina Motocross Pitbike Moravia. Skýcovské preteky sú jediné z tejto súťaže, ktoré sa konajú na Slovensku.

Jazdci vysadnú na motorky už o deviatej hodine ráno, kedy začína tréning. Samotný pretek štartuje o 12:30 hodine. Ako uvádzajú organizátori, pripravený bude bohatý program a darčeky pre deti. Vstupné sa neplatí a o občerstvenie bude taktiež postarané.

Motocross je na Skýcove populárnym športom dlhé roky. Prvé náznaky motocrossovej činnosti sa tu objavujú už v roku 1979, kedy začala v dedinke vznikať prvá motocrossová trať. Na pár rokov potom síce nastal útlm, no tradícia tohto športu tu bola obnovená v roku 2001, kedy miestni mladí motoristi založili Motocross klub Skýcov.

Môže vás zaujímať:

Bohatý PROGRAM na záver prázdnin: Národný žrebčín chystá špeciálne podujatie

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM