Kristína Striešková Futbal

VIDEO: V generálke triumf nad maďarským prvoligistom

Posledný zápas letnej prípravy FC Vion na sezónu 2012/2013 sa na domácom ihrisku skončil víťazstvom nad BFC Siófok 3:1. Maďarský prvoligový tím navštívil Zlaté Moravce v sobotu 7. júla. Domáci tím viedol už počas polčasu 1:0.

Vedenia sa domáci mohli ujať už v tretej min, ale Žilák halfvolejom netrafil bránku súpera. Strelecký účet zápasu otvoril Andrej Hodek, ktorého presným centrom v 30. minúte našiel Pavlenda. Hneď na začiatku druhého dejstva sa našim futbalistom podarilo zvýšiť náskok, po Žilákovej prihrávke sa presadil Škvarka. Hráčom BFC Siófok sa síce v 51. min podarilo znížiť na rozdiel jedného gólu, ale do konca zápasu domáci skórovali ešte raz. Tretí presný zásah ViOn-u pridal po perfektnej Obročníkovej „robote“ v 79. min Bernáth.

„Myslím že to bol dobrý zápas. Hralo sa vo veľkej horúčave, aj napriek tomu sme nasadili slušné tempo. Mužstvo Siófoku sa zameralo na defenzívu a rýchle protiútoky. Myslím si, že môžem chlapcov pochváliť. Hrali tak, ako chcem aby hrali, hoci to malo svoje nedostatky. Chyby sú pre nás však návodom na zlepšenie herného výkonu,“ povedal po zápase tréner FC Vion Juraj Jarábek. Jesenná časť Corgoň ligy 2012/2013 začne pre hráčov FC ViOn 14.júla zápasom s Ružomberkom. Prvý súboj pred domácim publikom odohrajú proti Nitre 28. júla.

Základná zostava FC ViOn v zápase s BFC Siófok: Kuciak (K) – Pavlenda (85. Bakaľár), Pavlovič (46. Farkaš), Bašista, Candrák (79. M. Pintér) – Žilák, Obročník (79. Pilát), Škvarka, Kováč (46. Bernáth), Orávik (85. Žák) – Hodek Góly FC ViOn: 30. Hodek, 48. Škvarka, 79. Bernáth

Moravce24/Ján Suchodolinský/fcvi­on.sk

VIDEO: V generálke triumf nad maďarským prvoligistom
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM