Peter Klimant Správy

Vianočné trhy v Moravciach? Ružovo to nevyzerá ani tento rok, mesto však má niečo zaujímavé v pláne...

Najkrajšie obdobie roka sa nezadržateľne blíži. K vianočnej atmosfére neodmysliteľne patria i vianočné trhy. Vlani sme si ich však v našom meste neužili. Dočkáme sa tento rok?

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy v Moravciach? Ružovo to nevyzerá ani tento rok, mesto však má niečo zaujímavé v pláne...
Zdroj: Dnes24.sk

S príchodom vianočných sviatkov sa už o pár týždňov rozžiaria ulice Zlatých Moraviec farebnými svetlami. Tešiť sa môžeme na veľký vianočný stromček, rozsvietenú fontánu i vianočné osvetlenie na pouličných lampách.

K atmosfére Vianoc patria i tradičné vianočné trhy. Vlani sme si ich však v našom meste neužili. Žiaľ, i tento rok prichádzajú z radnice zlé správy. „Z dôvodu nezáujmu občanov o vianočné trhy v minulosti mesto neplánuje zabezpečovať na námestí v tomto roku vianočné trhy,“ povedala hovorkyňa mesta Katarína Páleníková, podľa ktorej sa v minulosti predajcovia z trhov sťažovali na malé tržby i slabú návštevnosť.

Napriek tomu nemusíme úplne zúfať. Radnica predsa len chystá niečo s jemným nádychom vianočných trhov. „Mesto má záujem uskutočniť prezentáciu a predaj darčekov s vianočnými motívmi žiakov základných škôl“ prezrádza Páleníková. Tá sa podľa jej slov bude konať v piatok 18. decembra d 9:00 do 14:00 hodiny vo vestibule Mestského kultúrneho strediska.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM