Peter Klimant Samospráva

Veľký zvrat v schvaľovaní územného plánu: Radnica sa chce súdiť!

Mesto pripravovalo zmenu územného plánu. Jedná sa o dôležitý dokument, podľa ktorého sa rozhoduje, kde sa môže čo stavať. Viacerým ľudom z mesta sa koncept nového plánu nepozdával, no radnica si ho bránila. Najnovšie však v celom prípade nastal veľký zvrat.

Ilustračný obrázok k článku Veľký zvrat v schvaľovaní územného plánu: Radnica sa chce súdiť!
Zdroj: Dnes24.sk

„Za spracovaním konceptu územného plánu stojí celý tím odborníkov. Máme za to, že spracovanie územného plánu bolo z ich strany vykonané so všetkou odbornou starostlivosťou,“ obhajovala hovorkyňa mesta Mária Vozárová koncept územného plánu ešte začiatkom minulého týždňa.

Dnes je však tomu už úplne inak. Radnica po verejnom prerokovaní prehodnotila svoj názor a primátor Peter Lednár pozastavil schvaľovanie územného plánu Zlatých Moraviec. Jedným z hlavných dôvodov tohto rozhodnutia má byť podľa neho práve neodbornosť spracovania konceptu. „Toto rozhodnutie znamená, že Mesto Zlaté Moravce odstúpi od zmluvy z architektonickou spoločnosťou, ktorá má na starosti prípravu podkladov pre nový územný plán, a to najmä z dôvodu neodborného spracovania konceptu, množstva pripomienok, ako aj nedodržania podpísanej zmluvy,“ vyhlásil Lednár.

Primátor ubezpečil občanov, že ich pripomienky k územnému plánu budú zohľadnené a celý proces schvaľovania nového územného plánu sa po tú dobu pozastavuje. K tomu dodal, že peniaze vrazené do vypracovania podkladov bude mesto vymáhať súdnou cestou. „Škody, ktoré architektonická firma svojim neodborným postupom spôsobila a doteraz preplatené náklady s tým súvisiace, budú vymáhané súdnou cestou,“ informoval primátor.

Čítajte tiež: Mesto pripravuje zmenu územného plánu… Čo sa nepozdáva obyvateľke Prílepov?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM