Rastislav Búgel Hokej

Veľký úspech nitrianskych hokejistov: Vo finále zdolali Liptovský Mikuláš , sú majstrom II. ligy!

Poriadne dramatická bola finálová séria druhej hokejovej ligy až do samého záveru. Z titulu sa napokon tešili nitrianski hokejisti.

Ilustračný obrázok k článku Veľký úspech nitrianskych hokejistov: Vo finále zdolali Liptovský Mikuláš , sú majstrom II. ligy!
Foto: Rastislav Búgel

Hokejová druhá liga pokračovala svojim druhým finálovým zápasom. Nitra cestovala na ľad béčka Liptovského Mikuláša v dobrej nálade, veď doma sa ujala vedenia v sérii hranej na dva víťazné zápasy. Všetko tak mohla rozhodnúť v najkratšom možnom čase.

V úvodnej tretine však Liptáci poriadne hrýzli. Po dvadsiatich minútach dokonca vyhrávali jednogólovým rozdielom (2:1). V druhej časti však zabral aj hosťujúci tím spod Zobora, vyrovnal na 3:3 a všetko tak nasvedčovalo dráme ako remeň.

Tá skutočne nastala, veď ani po 60.minútach riadneho hracieho času nebolo o víťazoch rozhodnuté. Oba celky pridali po jednom presnom zásahu v poslednej tretine a tak prišlo na rad predĺženie. V ňom sa stal hrdinom celej finálovej série Ladislav Ostertág obliekajúci nitriansky dres. V tretej minúte predĺženia rozvlnil sieť Liptovského Mikuláša a bolo dobojované. Nitra tak získala titul majstra druhej hokejovej ligy, keď zvládla finálovú sériu 2:0 na zápasy.

MHk 32 Liptovský Mikuláš „B“ – HK 96 Nitra 5:6 pp (2:1, 1:2, 2:2 – 0:1)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM