Veronika Kalinová Rôzne

Veľká oslava v Topoľčiankach: Vinobranie, Robo Kazík i slávnostná kolaudácia centra

Milovníkov vína čaká skvelé podujatie. Začalo sa obdobie zberu a tak Chateau Topoľčianky a obec Topoľčianky pripravilo pre svojich priaznivcov Vinobranie. Okrem toho obec oslavuje 720. výročie zmienky o obci, ktoré sa rozhodlo spojiť so slávnostnou kolaudáciou centra Topoľčianok.

Ilustračný obrázok k článku Veľká oslava v Topoľčiankach: Vinobranie, Robo Kazík i slávnostná kolaudácia centra
Zdroj: Webnoviny.sk

30 druhov vín i burčiak

V sobotu sa sa v centre Topoľčiankach začne oslava zberu – Vinobranie 2013. Vinárstvo sa rozhodlo osláviť toto významné obdobie podujatím pre všetkých milovníkov vína. Od 10-tej hodiny sa vo vinárstve v Topoľčiankach začnú prehliadky viníc a archívu, ochutnávka viac ako 30 vzoriek vín i kvalitného burčiaku.

Folklór, dychovka i Robo Kazík

O doladenie programu sa postará i živá hudba. a tešiť sa môžete i na zľavu na nákup vína. Pre deti bude pripravený detský kútik. Rovnako bude postarané aj o občerstvenie v podobe slovenských špecialít a ochutnávky lahodných syrov.

Vinobranie sa začne alegorickým sprievodom súborov. Podujatie zaháji folklórny súbor Topoľnica. Predstaví sa i Country skupina Do lesa a z lesa von, dychová hudba Topoľanec, Cerianka z Loviec i detský folklórny súbor Požitavan. Okrem nich sa predstaví i súbor Benát Machulince a Podhrušovan. Špeciálnym hosťom programu bude Robo Kazík.

Slávnostná kolaudácia

O 17-tej je naplánovaná slávnostná kolaudácia zrevitalizovaného centra obce. Stane sa tak pri príležitosti osláv 720. výročia zmienky o obci. Návštevníci tak budú mať jedinečnú možnosť osláviť kolaudáciu i vinobranie v jednom skvelom podujatí.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM