Veronika Kalinová Kultúra

Vec na premiére filmu, ku ktorému nahral titulný song: Vypočujte si skladbu nášho rodáka

Rodák zo Zlatých Moraviec nahral titulný song k česko-slovenskému trileru s názvom Kandidát. Film o prezidentských voľbách mal v utorok večer slávnostnú premiéru, na ktorej nechýbal ani raper Vec.

Ilustračný obrázok k článku Vec na premiére filmu, ku ktorému nahral titulný song: Vypočujte si skladbu nášho rodáka
Zdroj: Webnoviny.sk

Do slovenských kín od dnes mieri film Kandidát , ku ktorému sa o titulnú skladbu postaral Vec. Zúčastnil aj slávnostnej premiéri filmu režiséra Jonáša Karáska v Bratislave. Film sa onedlho objaví vo všetkých slovenských kinách.

S Vecom boli spokojní

So spoluprácou s Vecom boli autori knižnej predlohy spokojní. „Vec je proste kanón, takže sme ho nechali vystreliť. Sám si napísal text, stojí si za tým, ide z toho sila,“ povedal autor Maroš Hečko pre portál doba.sk.

Vec sa k spolupráci vyjadril nasledovne. „Knihu Kandidát som začal čítať, aby som sa dostal do deja, celkovej atmosféry a do štýlu, akým je kniha písaná, aj keď odo mňa nebolo požadované, aby som sa držal dejovej línie. Zadanie znelo, nech to vykreslím po mojom a aby skladba ako tak odzrkadľovala dianie v knihe, respektíve vo filme. Napísal som to a chalani boli spokojní, ja tiež,“ povedal Vec pre portál doba.sk.

O filme Kandidát

Triler Kandidát s prvkami čiernej komédie vznikol na motívy knihy Kandidát – Denníky z odpočúvania. Dej filmu sa odohráva na Slovensku počas dvoch mesiacov pred prezidentskými voľbami. Majiteľ reklamnej agentúry Adam Lambert (Marek Majeský) sa rozhodne urobiť kampaň pre nezávislého kandidáta z ľudu Petra Potôňa (Michal Havran), pričom na stretnutí šéfov agentúr v reklamnom klube sa staví o celý svoj majetok, že z neho urobí prezidenta.

Vo filme si zahrali Marek Majeský, Michal Dlouhý, Michal Kubovčík, Monika Hilmerová, Roman Luknár, Pavel Nový, Milan Chalmovský, Ján Jackuliak, Pavel Slabý, Lukáš Pelč, Dušan Vicen a tiež spomínaný Michal Havran.

Pozrite si fotky z premiéry filmu a vypočujte si aj titulný song Veca v našej galérii.

Vec na premiére filmu Kandidát
3
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Vec a jeho titulný song k filmu Kandidát
1
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM