Veronika Kalinová Rôzne

Vandalizmus v autobusoch sa týka aj Moraviec: Rozrezané sedadlá aj vyčíňanie na zastávkach!

V poslednej dobe sa množia po Slovensku útoky na autobusárov, ktorí musia čeliť agresívnym výpadom niektorých cestujúcich. Zaujímalo nás, aký je stav v Moravciach a aká je miera vandalizmu v našich autobusoch.

Ilustračný obrázok k článku Vandalizmus v autobusoch sa týka aj Moraviec: Rozrezané sedadlá aj vyčíňanie na zastávkach!
Zdroj: TASR

Vandali sú aj v našom okrese

„K útokom na vodičov autobusu, našťastie, zatiaľ v okrese Zlaté Moravce nedošlo,“ informoval Gabriel Farkaš z Arriva Nitra, a. s. Vandalizmus sa v našom meste prejavuje skôr ničením majetku. V autobusoch prímestských liniek dochádza najčastejšie k poškodeniu zadných sedadiel.

„Stáva sa niekedy, že vodiči nájdu poškodené sedadlá, hlavne v zadnej časti autobusu, rozrezané, dotrhané, znečistené a pod., kde majú vodiči menší výhľad,“ povedal Gabriel Farkaš.

Najviac sa ničia zastávky mimo mesta

Najčastejší však k vyčíňaniu dochádza na zastávkach. Vandali ničia cestovné poriadkov, trhajú a poohýbajú skrinky na vylepenie cestovných poriadkov, odtrhujú logá alebo zastávky pomaľujú a počmárajú všelijakými grafitmi.

Najviac sa to stáva na zastávkach v extravilánoch mimo obývaných oblastí, kde je väčší pohyb ľudí. „Máme aj také zastávky, na ktoré sa jeden deň vylepí cestovný poriadok a na druhý deň ho nájdeme poškodený,“ uviedol Farkaš s Arriva Nitra.

Na poškodzovaní majú podiel aj taxikári

Ďalšia forma poškodzovania zastávok je aj lepenie rôznych reklamných letákov. „Najčastejšie sú to nálepky s reklamou taxikárov. Tie nájdete na cca 90 % zastávok,“ informuje Gabriel Farkaš.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM