Správy

Vandali sa pustili do obecného majetku: Tvrdá reakcia starostu, vypol v obci WiFi!

V dedinke Skýcov úradovali vandali. Ich skutky dali do pozoru miestneho starostu, ktorý zaviedol tvrdé opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Vandali sa pustili do obecného majetku: Tvrdá reakcia starostu, vypol v obci WiFi!
Zdroj: Obec Skýcov

Starosta Skýcova Tomáš Kolembus v sobotu informoval na oficiálnej facebookovej stránke obci o nepríjemnom vyčíňaní vandalov na námestí dedinky. Ich „dielo“ bolo starostom objavené v deň zverejnenia správy. Podľa zverejnených fotografií došlo k poškodeniu strechy studničky a k pokresleniu lavičky. Okrem toho boli po námestí porozhadzované odpadky.

Starosta prisľúbil, že vinníka bude hľadať na kamerovom zázname. Zároveň zaviedol prísny zákaz týkajúci sa námestia.

„Takže milá mládež, od dnešného dňa ( 3. november 2018, pozn. red.) platí prísny zákaz sedenia na studni, ak tam niekoho uvidím, tak to budem riešiť s políciou. Poprosím aj vás, aby ste mi nahlásili, keď tam niekto bude sedieť,“ napísal na sociálnej sieti rozhorčený starosta.

To však nie je všetko. Starosta zároveň informoval, že zrušil bezplatné wifi na námestí, ktoré prevádzkovala obec. Taktiež uviedol, že si obec v budúcnosti nepodá ani žiadny projekt týkajúci sa internetu na verejných priestranstvách, a to napriek tomu, že na facebookovej stránke Skýcova ešte dňa 30. júla 2018 deklaroval, že „obec sa určite zapojí“ do štátneho projektu WiFi pre Teba, ktorý má priniesť do miest a obcí bezplatný internet. „Lebo ako hovorí klasik, iba blbec nemení názory, keď sa zmenia okolnosti,“ odôvodnil svoje rozhodnutie Kolembus.

Dostane obec mastnú pokutu?

Na záver svojej správy pripojil starosta i malý prísľub, ktorý ak sa zrealizuje, môže obci poriadne zavariť. Kolembus má v pláne zverejniť videozáznam s vandalom v akcii, v prípade ak sa mu ho podarí nájsť.

„Môže platiť akýkoľvek zákon o ochrane osobných údajov, ak ja nájdem na videu toho, čo ničí obecný majetok, tak to video zverejním, nech ma to stojí koľko len chce,“ vyhráža sa Kolembus.

Výška pokuty za porušenie nariadenia o ochrane osobných údajov GDPR sa môže vyšplhať až do výšky 20 miliónov eur alebo 4 % ročného obratu daného právneho subjektu závislosti od toho, ktorá suma bude vyššia.

Na fotke: poničená studnička

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM