Správy

V Zlatých Moravciach zasadal krízový štáb: V niektorých školách úraduje COVID!

Aktuálna pandemická situácia bola hlavným bodom rokovania krízového štábu v Zlatých Moravciach.

Ilustračný obrázok k článku V Zlatých Moravciach zasadal krízový štáb: V niektorých školách úraduje COVID!
Zdroj: www.pixabay.com

Zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce sa konalo v pondelok 12. septembra v budove mestského úradu. Krízový štáb zasadal v súvislosti s vývojom pandemickej situácie.

Dodržiavajú opatrenia

„Dagmar Chrenková, vedúca Oddelenia školstva a sociálnych vecí Mestského úradu v Zlatých Moravciach podala informáciu ohľadom ZOS, DOS, MŠ, ZŠ a školských zariadení. V sociálnych zariadeniach sa situácia pravidelne monitoruje, sú dodržiavané všetky hygienické opatrenia a nariadenia vydané Úradom verejného zdravotníctva a vládou SR,“ informuje mesto Zlaté Moravce.

Školy a školské zariadenia sa riadia aktuálnym dokumentom Zelená otvoreným školám pre školský rok 2022/2023 a Rozhodnutím Ministra školstva , vedy, výskumu a športu z 15.8.2022 s ú­činnosťou od 1.9.2022.

Škola a školské zariadenia dodržiavajú všetky protipandemické opatrenia, no aj tak sa po otvorení školského roka nevyhli ochoreniu koronavírusu.

Prečítajte si tiež

Kde je problém s Covidom?

„V MŠ Kalinčiakova je jedna trieda pre ochorenie Covid 19 zatvorená od 12.9.2022 do 16.9. 2022 vrátane. Daná situácia je riešená s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Nitre. Ostatné MŠ v meste sú v prevádzke bez obmedzení. V ZŠ Mojmírova sa vyskytlo ochorenie Covid 19 u niektorých zamestnancov aj žiakov. Vedenie školy kontaktovalo RÚVZ v Nitre a postupuje podľa platných dokumentov,“ prezradila radnica.

Ostatné základné školy v meste sú v prevádzke bez obmedzení.

„Krízový štáb odporúča rodičom detí a žiakov v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta priebežne testovať deti a žiakov a v prípade výskytu ochorenia na Covid 19 bezodkladne informovať vedenie školy alebo školské zariadenie,“ píše mesto na svojom webe s tým, že „ďalšie zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce sa bude konať podľa potreby a vývoja pandemickej situácie COVID-19.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM