Krimi

V Zlatých Moravciach úradovali podvodníci: Dôchodkyňa prišla o tisícky eur!

Podvodníci pripravili dôverčivú dôchodkyňu zo Zlatých Moraviec o svoje úspory. Vystresovaná seniorka vložila na neznámy účet tisícky eur.

Ilustračný obrázok k článku V Zlatých Moravciach úradovali podvodníci: Dôchodkyňa prišla o tisícky eur!
Zdroj: TASR

Ako informovala polícia, v utorok dopoludnia zazvonila v byte 82-ročnej dôchodkyne v Zlatých Moravciach pevná linka. „Volala jej žena, ktorá sa predstavila ako sestra z nemocnice. Seniorke oznámila, že jej vnuk spôsobil nehodu pri ktorej bolo zranené dieťa. Toto následne do telefónu potvrdil aj mužský hlas, ktorý tvrdil, že je lekár a rodina zraneného dieťaťa žiada od vinníka nehody 5 000 eur. Inak vraj vec oznámia polícii,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Vyľakaná dôchodkyňa podľa Čuhákovej o pár hodín zašla do bankovej inštitúcie a vložila na účet požadovanú finančnú hotovosť. „Keď prišla nato, že ide o podvod obrátila sa na políciu. Momentálne je už v tomto prípade vedené trestné stíhanie za zločin podvodu a na jeho objasnení pracujú nitrianski kriminalisti,“ dodala policajná hovorkyňa. Polícia v tejto veci upozorňuje občanov, že pokiaľ lekár zistí, že zranenia jeho pacienta vznikli napr. pri dopravnej nehode je povinný vec oznámiť polícii.

„Znovu vyzývame seniorov k opatrnosti pri komunikácii s cudzími ľuďmi. Polícia upozorňuje, že páchatelia oslovujú seniorov aj pod inými vymyslenými legendami (zámienkami) za účelom, aby od nich podvodne vylákali peniaze alebo ich okradli o ich celoživotné úspory,“ vystríha Čuháková.

K najznámejším legendám podľa nej napríklad patrí, že páchatelia vystupujú ako pracovníci elektrární, vodární, plynární, sociálnych úradov, či iných inštitúcií, ktorí prišli vrátiť preplatok, vyplatiť sociálny príspevok, zvýšiť dôchodok alebo kontrolujú stav elektromeru a podobne.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM