Samospráva

V Zlatých Moravciach prebieha celomestská deratizácia: Aké povinnosti majú ľudia?

V našom meste sa začal jesenný boj proti hlodavcom. Spustila sa celomestská deratizácia, ktorý sa týka občanov i podnikateľov.

Ilustračný obrázok k článku V Zlatých Moravciach prebieha celomestská deratizácia: Aké povinnosti majú ľudia?
Zdroj: TASR

Zlatomoravecká radnica vydala verejnú vyhlášku, v ktorej nariaďuje celoplošnú jesennú deratizáciu. Tá v meste už prebieha a potrvá až do 31. októbra 2016. Deje sa tak v záujme ochrany zdravých podmienok a zdravého spôsobu života občanov.

„Fyzické osoby – občania sú povinné vykonať deratizáciu v pivničných priestoroch v rodinných domoch a iných objektoch určených na bývanie pre vlastnú potrebu a  na pozemkoch využívaných na chov hospodárskych zvierat, fyzické osoby – občania deratizáciu môžu vykonať aj svojpomocne komerčne dostupnými prípravkami, ktoré sú určené a schválené na predmetný účel,“ informuje mestský úrad.

Deratizácia sa týka aj právnických osôb. Ako ďalej informuje radnica, fyzické osoby – podnikatelia a právnické osoby sú povinné vykonať deratizáciu v ich alebo nimi spravovaných objektoch, v okolí kanalizačných vstupov (šácht) a areáloch určených na podnikanie a bývanie, vrátane objektov školských a zdravotníckych zariadení, zariadení sociálnych služieb, bytových a polyfunkčných domov, skladov a skládok odpadov.

„Fyzické osoby – podnikatelia a právnické osoby deratizáciu môžu uskutočňovať výlučne prostredníctvom firiem oprávnených na profesionálne vykonávanie regulácie živočíšnych škodcov,“ dodáva radnica.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM