Kultúra Rôzne

V závere mesiaca si užijeme Zlatomoravecký jarmok: Čo všetko tam nájdeme?

Vôňa medovníkov, burčiaku a klobások. Začiatok jesene je v Moravciach neodmysliteľne spätý s veľkým jarmokom. Ten príde už čoskoro. Tu sú prvé informácie o najväčšej kultúrnej udalosti Zlatých Moraviec.

Ilustračný obrázok k článku V závere mesiaca si užijeme Zlatomoravecký jarmok: Čo všetko tam nájdeme?
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Záver septembra v Zlatých Moravciach už neodmysliteľne patrí vôni zabíjačkových špecialít, burčiaku a medovníkom. V našom meste sa totiž v tomto období pravidelne konáva tradičný jarmok. Tento rok nás jarmočná nálada pohltí v dňoch 29.septembra a 30. septembra. Konať sa bude už klasicky v centre Zlatých Moraviec – na Župnej ulici, Námestí Andreja Hlinku, Ulici Janka Kráľa a Sama Chalúpku.

Vedú remeselníci

Podľa vyjadrenia zlatomoraveckej radnice informácie o predajných stánkoch zatiaľ ešte nie sú definitívne, keďže sa účastníci stále priebežne prihlasujú, ale aj odhlasujú. K záveru augusta bol počet aktuálne prihlásených účastníkov Zlatomoraveckého jarmoku 2017 na čísle 138 stánkov.

Najpočetnejšie zastúpenie tu majú remeselníci, ktorých bolo koncom augusta prihlásených až 40 stánkov. Podľa vyjadrenia radnice si v nich budeme môcť zakúpiť výrobky z dreva, kože, keramiky, drevorezby, cukrovinky – medovníky (vlastná výroba), vlastnoručne vyrobené aranžmány, pripravené bude predvádzanie vlastnej výroby z dreva, kožené opasky, poľovnícke trofeje, výrobky z ovčieho rúna, drevené hračky, ručne dekorované výrobky, šperky z prírodných kameňov, drevené výrobky zdobené technikou decoupage, frivolitková krajka, med a včelie produkty.

Okrem toho nebude chýbať predaj textilu a na svoje si prídu i fanúšikovia tradičných jarmočných nápojov. Na jarmoku nájdeme predajcov burčiaku, vína a medoviny. V ďalších stánkoch sa budú predávať napríklad hračky, obuv, bižutéria, suveníry a rôzne druhy občerstvenia.

Kultúrny program

Okrem toho bude pripravený i bohatý sprievodný program, ktorý sa bude aj tento rok konať na Námestí Andreja Hlinku. Počas dvoch jarmočných dní tu vystúpia viacerí speváci a tanečníci.

Tešiť sa môžeme napríklad na kapely – Kabát revival, Bon Jovi revival a hlavnú hviezdu programu – spevácke duo Twiins. Viac o kultúrnom programe sa dočítate TU.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM