Marcel Páleš Správy

V Topoľčiankach odštartovali zber hrozna na ľadové víno: Napriek nižšej úrode očakávajú veľmi dobrú kvalitu!

Vinárom v Topoľčiankach v okrese Zlaté Moravce odľahlo. Po tomto víkende budú môcť opäť raz potešiť priaznivcov ľadového vína, špeciality z tohto regiónu. Zmena počasia im totiž praje.

Ilustračný obrázok k článku V Topoľčiankach odštartovali zber hrozna na ľadové víno: Napriek nižšej úrode očakávajú veľmi dobrú kvalitu!
Zdroj: TASR

Zdá sa, že zima sa konečne preobliekla do podoby, aká je pre ňu v tomto období typická. Ukázal sa sneh, tiež aj teplomer sa pohol ku správnym číslam, teda k mínusovým hodnotám. Teploty v Topoľčiankach išli viackrát aj pod –7 stupňov. Podľa portálu čas.sk to bol dobrý signál pre začiatok zberu ľadového vína. Tí sa už obávali, že ľadové víno toho roku nebude.

„Boli sme odhodlaní počkať tak do polovice februára, no našťastie sa počasie umúdrilo. I tak je úroda asi o 30 percent menšia ako po iné roky, lebo niečo sa usušilo a niečo nám požrali vtáky,“ prezradil Miloš Ševčík, výrobný riaditeľ vinárskych závodov. "Napriek nižšej úrode by kvalita tohtoročného ľadového vína mohla byť opäť veľmi dobrá. Malo by byť aromaticky koncentrovanej­šie,“ dodal pre portál čas.sk Ševčík.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM