Peter Klimant Rôzne

V Topoľčiankach oceňovali drezúrnych jazdcov i kone: Národný žrebčín získal hneď dve prvenstvá

V Národnom žrebčíne Topoľčianky sa oceňovali najúspešnejší drezúrni jazdci a kone za rok 2015. Až dve významné prvenstvá ostali doma v Topoľčiankach.

Ilustračný obrázok k článku V Topoľčiankach oceňovali drezúrnych jazdcov i kone: Národný žrebčín získal hneď dve prvenstvá
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Počas víkendu sa v Národnom žrebčíne Topoľčianky uskutočnil takzvaný Drezúrny aktív pod vedením Drezúrnej komisie Slovenskej jazdeckej federácie (SJF), v rámci ktorého sa odovzdali ocenenia pre najlepších drezúrnych jazdcov v jednotlivých kategóriách a tiež ocenenie najlepších drezúrnych koní roka 2015. Tu sa blysol i samotný topoľčiansky Národný žrebčín.

„Národný žrebčín získal prvenstvo hneď v dvoch kategóriách. Najlepším drezúrnym koňom sa stal lipicanský žrebec Conversano VI-47 po Conversano VI Gaetana z matky Soreya po Neapoliatno XI. Titul najlepšieho drezúrneho jazdca v kategórii senior z minulého roka obhájila Kristína Flaková,“ informovalo vedenie žrebčína.

V kategórii seniorov sa pekne umiestnil aj ďalší topoľčiansky jazdec. Tretiu priečku tu získal Peter Vančo. Darilo sa i jeho kobyle. „Jeho kobyla Labella po Alexander der Gross z matky po Lord Inci Tatus bola vyhodnotená ako tretí najlepší drezúrny kôň na Slovensku z celkového počtu 135 koní,“ dodáva Národný žrebčín.

Drezúrny aktív organizuje Drezúrna komisia SJF každoročne. Okrem odovzdania cien pre najúspešnejších drezúrnych jazdcov a koní sa tu rozoberajú napríklad drezúrne pravidlá pre nasledujúci rok či drezúrne úlohy.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Príroda sa už postupne prebúdza: Čo momentálne kvitne v Arboréte Mlyňany?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM