Kristína Striešková Rôzne

V sobotu sa k alkoholu nedostanete!

Mesto Zlaté Moravce vydalo na sobotu 14. januára ZÁKAZ predaja, podávania a požívania alkoholických nápojov. Dôvodom je pravdepodobne konanie protestu, ktorý organizuje Slovenská pospolitosť.

V sobotu si na celom území mesta Zlaté Moravce nekúpite žiadne druhy liehovín, destilátov, vína, či piva a iných nápojov, ktoré obsahujú viac ako 0,75 objemového percenta alkoholu.

**Zákaz platí od 12.00 do 24.00 hodiny **a to v zariadeniach spoločného stravovania, v zariadeniach vykonávajúcich pohostinnú činnosť a poskytujúcich služby rýchleho občerstvenia. Ďalej v zariadeniach, v ktorých sa predávajú na priamu konzumáciu liehoviny, destiláty, koktaily, víno a pivo. To znamená vo všetkých reštauráciách, baroch, kaviarňach, puboch, vinárňach, bistrách, pizzeriách, bufetoch, hostincoch, pivárňach, viechach a iných. Zákaz sa vzťahuje aj na predajne potravín a na všetky verejne prístupné miesta.

Dôvodom mesta na udelenie takéhoto zákazu je pravdepodobne uskutočnenie zhromaždenia na mestskom amfiteátri, o ktoré povolenie požiadala Slovenská pospolitosť. V ten istý deň sa na námestí mesta koná primátorská zabíjačka spolu s ostatným programom.

Mesto Zlaté Moravce

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM