Peter Klimant Samospráva

V OBRAZOCH: Výstavba kruháča v Moravciach od začiatku stavebných prác až po ich koniec

Dočkali sme sa. Posledná fáza výstavby kruháča pri obchodnom dome Tekov je ukončená. Vodiči z Moraviec si tak konečne môžu vydýchnuť. Stavebné práce na našej novej križovatke trvali prakticky od začiatku leta. Pozrite si priebeh tejto výstavby, od prvých dní až po dnešok.

Ilustračný obrázok k článku V OBRAZOCH: Výstavba kruháča v Moravciach od začiatku stavebných prác až po ich koniec
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Počas výstavby nového kruháča pri obchoďáku Tekov sme sa dočkali viacerých dopravných obmedzení. K prvému vážnejšiemu došlo šiesteho júna, kedy sa križovatka úplne uzavrela pre výmenu hlavného uzáveru plynu. So samotnou výstavbou sa začalo o mesiac neskôr – 10. júla. Napriek rušným stavebným prácam bolo na úseku len čiastočné dopravné obmedzenie, vodiči tak mohli bez väčších problémov prechádzať so svojimi autami. Pôvodne sa predpokladalo, že stavba bude hotová koncom júla, no keďže bol posunutý začiatok výstavby, tak musel byť aj jej koniec.Termín sa presunul na záver augusta, no ani to sa úplne nepodarilo dodržať a práce sa o pár dní pretiahli.

K poslednému veľkému dopravnému obmedzeniu došlo počas tohto víkendu, kedy bola nová kruhová križovatka úplne uzatvorená. Opravoval sa asfaltový povrch a pribudli nové vodorovné dopravné značenia. Celá uzávierka potrvala do nedeľnej polnoci. Práce na kruháči sa tak definitívne skončili.

Investorom celej výstavby bola spoločnosť Tesco Stores, ktorá sa v súvislosti s výstavbou Hypermarketu Tesco v Zlatých Moravciach zaviazala vybudovať túto kruhovú križovatku.

Pozrite si našu bohatú foto-galériu budovania kruháču od začiatku až po koniec.

Od začiatku až po koniec: Výstavba kruháča pri Tekove
36
Galéria
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM