Peter Klimant Samospráva

V OBRAZOCH: Cesty v Prílepoch pripomínajú tankodrom, po tomto musia vodiči jazdiť!

Viaceré cesty v Zlatých Moravciach nie sú zrovna v ideálnom stave. V mestskej časti Prílepy to však na niektorých miestach pripomína až tankodrom. Ľudia tam musia doslovne medzi výtlkmi kľučkovať. Veď sa pozrite sami, ako to tam vyzerá.

Ilustračný obrázok k článku V OBRAZOCH: Cesty v Prílepoch pripomínajú tankodrom, po tomto musia vodiči jazdiť!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Obyvateľov mestskej časti Prílepy dlhodobo trápi problém s deravými cestami. Výtlky sú na niektorých miestach také veľké, že ľudia musia medzi nimi doslovne kľučkovať. Že sa jedná o problém priznáva aj poslanec za Prílepy Marek Holub.

„Jeden z problémov, ktoré majú Prílepčania je stav komunikácií. Cesty, ktoré sú v Prílepoch nie sú stavané na veľkú záťaž. V minulosti tu boli len makadamové cesty, na ktoré sa dala vrstva asfaltu a pri aktuálnej doprave kamiónov, ktoré prechádzajú cez obec je tento asfalt zničený. Obyvatelia tak majú problémy a musia obchádzať tieto jamy. ,“ hovorí Holub.

Obyvateľka Prílepov: Je to tankodrom

Na žalostný stav miestnych komunikácií sa nám sťažovala aj Prílepčanka Božena. „Podľa môjho názoru sú tie cesty v dezolátnom stave. Môže za to kamiónová doprava. Za posledných päť až šesť rokov je situácia neúnosná. Je to takzvaný tankodrom,“ sťažuje sa pani Božena

Podľa vyjadrenia radnice sa oprava prílepských ciest uskutočňuje priebežne a len nedávno tam prebehla väčšia rekonštrukcia. „Rekonštrukcia miestnych komunikácií v mestskej časti Prílepy sa uskutočňuje priebežne, podľa potreby, a to spôsobom, že dochádza k opravám výtlkov zapilovaním, šrámovaním a asfaltovaním. Väčšia oprava miestnych komunikácií v mestskej časti Prílepy sa uskutočnila v máji v roku 2015,“ vyjadrilo sa mesto.

Nie všade sa zaplátalo

Táto rekonštrukcia však podľa Holuba neprebehla u všetkých poškodených ciest. Najhoršia situácia je podľa viacerých miestnych obyvateľov na Obecnej ulici, na ktorej žiadne opravy neprebehli. Okrem toho sa výtlky už stihli porobiť aj na cestách, ktoré sa na jar zaplátali. Príkladom je Nová ulica, nazývaná aj funduše.

Jediným riešením podľa Holuba je kompletná rekonštrukcia prílepských ciest, nie len zaplátanie jednotlivých dier. Radnica nám však nevedela povedať, kedy sa takejto kompletnej opravy Prílepčania dočkajú. „Mesto Zlaté Moravce v súčasnosti nevie zodpovedať otázku týkajúcu sa rekonštrukcie miestnych komunikácií v mestskej časti Prílepy, nakoľko v danej veci je potrebné, aby prípadný návrh na rekonštrukciu týchto komunikácií prešiel schvaľovacím konaním,“ uviedla radnica.

Najskôr teda musí byť návrh na kompletnú rekonštrukciu prerokovaný v Komisii dopravy a správy miestnych komunikácií a potom ho musí odklepnúť Mestské zastupiteľstvo. Či sa komisia dopravy plánuje zaoberať týmto problémom, sa nám však zistiť nepodarilo.

Môže vás zaujímať:

Mládeži chýba priestor na šport a zábavu: Dočkajú sa Prílepy nového multifunkčného ihriska?

Diery kam sa pozriete: Obecná ulica v Prílepoch pripomína tankodrom
8
Galéria
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM