Veronika Kalinová Samospráva

V Nitrianskom kraji sa budú rušiť štátne úrady, v Moravciach ale jeden nový vznikne!

Od októbra zaniknú v Nitrianskom kraji viaceré úrady. V Zlatých Moravciach je však situácia iná. V našom meste jeden štátny úrad pribudne.

Ilustračný obrázok k článku V Nitrianskom kraji sa budú rušiť štátne úrady, v Moravciach ale jeden nový vznikne!
Zdroj: Webnoviny.sk

Nový okresný úrad

V kraji zaniknú obvodné úrady životného prostredia, obvodné pozemkové úrady, obvodné lesné úrady, obvodné úrady pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie a správy katastra.

„Popri rušení niektorých úradov však jeden vznikne, a to Okresný úrad Zlaté Moravce,“ informoval prednosta Obvodného úradu Nitra Martin Nemky. V kraji tak bude sedem okresným úradov v sídlach siedmych okresov. Keďže Štúrovo nie je samostatným okresom, úrad tu zanikne.

Jednoduchšie vybavovanie na úradoch

Reforma má priniesť úsporu financií a občanom jednoduchšie vybavovanie ich záležitostí na úradoch. V rámci nej vzniknú kontaktné administratívne miesta pre občanov, kde si budú vybaviť svoje záležitosti na jednom mieste, a to kdekoľvek na Slovensku, nielen v okrese svojho trvalého bydliska.

Sieť týchto centier bude k dispozícii pre občanov od 1. januára 2014. „V súčasnosti prebieha výstavba kontaktného administratívneho miesta občana v priestoroch Obvodného úradu Nitra. Zároveň sa mapujú aj iné priestory v kraji,“ povedal Nemky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM