Veronika Kalinová Samospráva

V nemocnici prebehla mimoriadna inventarizácia. Primátor: Chýba takmer 600 000 €!

Peter Lednár nariadil v Mestskej nemocnici mimoriadnu inventarizáciu. Na základe výsledkov bolo podľa primátora zistené, že Mestskej nemocnici chýba takmer 600-tisíc eur. Hlava mesta sa vyjadrila, že bude trvať na tom, aby sa všetko riadne vyšetrilo a vinníci boli potrestaní.

Ilustračný obrázok k článku V nemocnici prebehla mimoriadna inventarizácia. Primátor: Chýba takmer 600 000 €!
Zdroj: Dnes24.sk

Mimoriadnu inventarizáciu nariadil primátor ku dňu 11. septembra, teda deň pred vymenovaním súčasného riaditeľa Martina Cimráka. Poverený riaditeľ nemocnice Martin Cimrák informoval o výsledkoch, ktoré zistila inventarizačná komisia.

„V Mestskej nemocnici prof. MUDr. Rudolfa Korca za obdobie 1. januára 2011 do 11.septembra 2013 vznikol schodok na bankovom účte vo výške 279 578,46 eur, vznikla pohľadávka voči zamestnancovi , konkrétne voči bývalému riaditeľovi Michalovi Grujbárovi, vo výške 258 374 eur a taktiež vzniklo manko za obstarané a uhradené, ale nedodané hnuteľné veci vo výške 57 490 eur,“ uviedol Cimrák.

„Na základe výsledkov bolo zistené, že Mestskej nemocnici tak vznikla škoda vo výške spolu 595 442,46 eur,“ informovala právnička Mestského úradu Mária Vozárová.

Peter Lednár uviedol: „Situácia ohľadom Mestskej nemocnice je vážna a rovnako, ako som to urobil v prípade Záhradníckych služieb, aj v tomto prípade po skončení mimoriadnej inventarizácie podávam trestné oznámenie.“ Súčasne poveril povereného riaditeľa nemocnice Cimráka, aby najneskôr do Vianoc toto trestné oznámenie doplnil, aby orgány činné v trestnom konaní mohli okamžite konať. Primátor dodal, že bude trvať na tom, aby sa všetko riadne vyšetrilo a potrestali sa vinníci.

„Situácia v mestskej nemocnice je v súčasnosti stabilizovaná. Nemocnica si plní všetky odvodové povinnosti, ako aj načas vypláca mzdu svojim zamestnancom. Chod mestskej nemocnice nie je ohrozený,“ uviedla na záver Mária Vozárová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM