Adriana Blahová Samospráva

V Moravciach pribudli parkovacie miesta! Za obeť padla zeleň aj detské ihrisko

Zlatomoravská radnica vytvorila nové parkovacie miesta. Ako inak, z vlastných zdrojov. V mestskej kase bolo na dopravu pre rok 2012 vyčlenených 50-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku V Moravciach pribudli parkovacie miesta! Za obeť padla zeleň aj detské ihrisko
Foto: Adriana Blahová

Zlaté Moravce pristúpili k realizácii nových parkovacích miest ešte začiatkom jesene. Na ulici Martina Benku bolo do dnešných dní vytvorených 39 miest na parkovanie. Nová parkovacie miesta nadväzujú na už vybudované parkovacie plochy a realizovali sa tak, aby sa zosúladil pôvodný parkovací systém. Aj v tomto prípade padla za obeť trávnatá plocha aj detské ihrisko.

Čo viacerých opýtaných z tejto ulice trápi najviac?

To, že zo zelených plôch je postupne ukrajované. Nechránené zelené plochy sa stávajú odpočívadlom pre automobily a postupne sa z nich zelený koberec vytráca.

V mestskom rozpočte sa rátalo aj s dopravou. Na komunikácie ako údržbu ciest a chodníkov bolo v tomto roku vyčlenených približne 50–tisíc eur. V ekonomickom balíku sa rátalo aj s novými parkovacími miestami pre autá.

Vytvoreniu nových parkovacích miest predchádzal plán na ich vybudovanie schválený ešte v roku 2011. Tento sa realizoval postupne v rámci finančných možností mesta. Rátalo sa so 174 parkovacími miestami.

Najskôr odstránili „preliezky a prašiaky“

Prípravné práce na vybudovanie nových parkovacích miest robili Technické služby mesta. V polovici septembra odstránili prašiaky a detské preliezky. Vraj aj z toho titulu, že miesto, kde boli roky osadené, nevyhovovalo. Do budúcna majú byť preliezky zrekonštruované a osadené na vhodnejšom a bezpečnejšom mieste

S prípravnými prácami začali Technické služby 19. septembra odstránením prašiakov a detských preliezok. Ich stav a priestor, v ktorom boli osadené, bol nevyhovujúci a preto budú následne zrekonštruované a osadené na vhodnejšom a pre deti bezpečnejšom mieste, informuje radnica.

Nové – zatiaľ len provizórne parkovisko pre osem až desať parkovacích miest vzniklo aj na Ulici 1. mája za bytovým domom, kde si obyvatelia postavili plot, aby sa najmä pred Rómami ochránili. Aj v tomto prípade parkovisku padlo za obeť niekoľko stromov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM