Peter Klimant Správy

V Moravciach má vyrásť nový obchodný komplex: V pláne je stavba nákupnej galérie i hypermarketu

V Zlatých Moravciach nám časom pravdepodobne vyrastie nový obchodný komplex. Momentálne prebieha územné konanie. Po ňom budú nasledovať ďalšie kroky.

Ilustračný obrázok k článku V Moravciach má vyrásť nový obchodný komplex: V pláne je stavba nákupnej galérie i hypermarketu
Foto: Katarína Oravská

Ide o výstavbu dvoch samostatných stavieb – hypermarketu a nákupnej galérie. „Spolu budú tvoriť jeden komplex, tak ako je tomu aj v iných mestách. Momentálne prebieha iba územné konanie, v ktorom sa rozhoduje o umiestnení týchto stavieb,“ informuje hovorkyňa mesta Mária Vozárová.

Investor teraz musí čakať na ukončenie tohto konania, aby mohol urobiť ďalšie kroky. „Až po právoplatnosti týchto rozhodnutí môže investor pokračovať v ďalšom konaní a podať žiadosť o stavebné povolenie a po dostavaní o kolaudačné rozhodnutie. Kedy k tomu príde záleží výlučne od investora,“ povedala Vozárová. Investorom stavby je pražská spoločnosť Kalahari. Podľa dokumentov, ktoré mesto zverejnilo na svojom webe, sa uvažuje o vybudovaní tohto obchoďáku na Továrenskej ulici.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM