Peter Klimant Rôzne

V košickej Zoo privítali tohtoročného stotisíceho návštevníka: Pocta sa ušla Zlatomoravčanke

Zoologická záhrada Košice privítala tohtoročného stotisíceho návštevníka. Stala sa ním Zlatomoravčanka Mária. Tú si spolu s jej manželom v zoo uctili viacerými darmi.

Ilustračný obrázok k článku V košickej Zoo privítali tohtoročného stotisíceho návštevníka: Pocta sa ušla Zlatomoravčanke
Zdroj: TASR

V košickej Zoologickej záhrade počas týždňa privítali tohtoročného stotisíceho návštevníka. Oproti minulému roku sa tak stalo o 11 dní skôr.

„Zoo zaznamenala výrazný nárast návštevníkov najmä v máji. Tento mesiac bol za posledných šesť rokov najúspešnejší, keď zoo navštívilo viac ako 30 000 ľudí. V roku 2010 to bolo napríklad necelých 21 000,“ uviedla Eva Malešová z košickej zoo.

Stotisícim návštevníkom bola Mária Sládeková, ktorá prišla spolu s manželom Oliverom. Manželia Sládekovci sú zo Zlatých Moraviec a prezradili, že v košickej zoo pred tým ešte neboli.

„Sme už na dôchodku, a tak máme dosť času na cestovanie. Cez Košice sme doteraz iba prechádzali. Rozhodli sme sa teda pre týždňový pobyt tu na východe. Máte krásne historické jadro a celé mesto. Zoologickú záhradu sme nemohli obísť,“ povedal Oliver Sládek.

Zo zoo si pár odniesol reklamné predmety, knihu či plyšáka. Jubilejní návštevníci si zároveň mohli užiť tradične offroad jazdu so sprievodcovskými službami či voľný vstup do DinoParku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM