Peter Klimant Rôzne

V dedine sa čudovali, prečo nefunguje obecný rozhlas: Zostali v šoku... streľbu nečakali!

Obecný rozhlas - dôležitý masovokomunikačný prostriedok, bez ktorého sa nezaobíde žiadna obec. Keď prestane fungovať, nastane problém. Fungovať prestal v obci Skýcov, v dedine preto okamžite začali pátrať po pôvode poruchy. Keď jej pôvod našli, ostali šokovaní.

Ilustračný obrázok k článku V dedine sa čudovali, prečo nefunguje obecný rozhlas: Zostali v šoku... streľbu nečakali!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

V obci Skýcov zo dňa na deň prestal fungovať obecný rozhlas. „Dva dni nešiel rozhlas, čo nie je sranda, lebo tu jednoducho môže byť aj mobilizácia a obec musí mať rozhlas,“ povedal Tomáš Kolembus, starosta Skýcova. Vedenie obce sa preto pustilo do hľadania problému. Starosta si pôvodne myslel, že za poruchou stojí silný vietor, ktorý poprehadzoval káble. Tam však chyba nebola.

Problém našli

Po asi štvorhodinovom pátraní po obci zistili, že jeden z ampliónov pri ihrisku bol niekým rozstrieľaný, čo spôsobilo jeho skratovanie. Dve rany tak stačili na odstavenie rozhlasu v celej dedine. Podľa starostu musel dotyčný strieľať minimálne z malorážky, aby prestrelil tak hrubý materiál. „Voľakto si len tak z prče strelí a ja to tu pol dňa riešim a musí to niekto zaplatiť,“ povedal rozhorčený Kolembus.

Podľa jeho slov tak obci vznikla škoda vo výške približne 150 eur. Trestné oznámenie však nepodával, pretože škoda je podľa neho príliš nízka. Rovnako tak zatiaľ neurobil ani nikto iný z obce. „Na Obvodné oddelenie Policajného zboru v Zlatých Moravciach sme v súvislosti s touto udalosťou neprijali žiadne oznámenie,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Starosta: Som z toho prekvapený

Vedenie obce si nevie vysvetliť, že kto môže za incidentom stáť. Starostovi Kolembusovi sa rovnako nezdá „podozrivé ticho“ okolo celej veci. „Je to sto metrov od centra, no nikto nič nepočul. Som z toho prekvapený,“ povedal starosta.

Aby sa podobné udalosti v budúcnosti neopakovali, chcú v Skýcove zaviesť kamerový systém. „Monitorovaný bude vstup a výstup z dediny a taktiež námestie. V druhej fáze by kamery pribudli aj pri ihrisku,“ prezradil starosta Skýcova.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM